Activiteiten
Zinkend Geloof in Museum Swaensteyn

Winnifred Bastian toont tot en met 11 augustus haar werk uit de serie ‘Zinkend Geloof’ op de kunstgang en kunstmuur van Museum Swaensteyn aan de Herenstraat in Voorburg.  Bastian werd voor de serie geïnspireerd door de opwarming van de aarde en de stijgende zeespiegel. Haar schilderijen zijn laag voor laag opgebouwd met olieverf. Hierdoor komen de kleuren met veel intensiteit op het doek.

Bastian volgde haar opleiding aan de Vrije Akademie voor Beeldende Kunsten in Den Haag en is lid van de Nederlandse Vereniging van Zeeschilders. Ze heeft dan ook veel ervaring met het schilderen van de zee. Deze kerken te water zijn een voortvloeisel uit eerdere series waarbij havens, boten en landschappen de hoofdrol speelden.

De geschilderde kerken en kathedralen zijn allemaal herkenbaar. Bastian heeft ze met veel oog voor detail weergegeven. De omliggende begroeiing en huizen zijn weggelaten en het water staat bij de meeste kerken al tot aan de ramen. De schilderijen staan symbool voor de afname van het Christelijk geloof in de Westerse wereld.