In Museum Swaensteyn aam de Herenstraat in Voorburg is vanaf vrijdag 13 september  de tentoonstelling ‘Opnieuw bekeken’ van kunstenaars vereniging Terra-Viva te zien. De tentoonstelling  schept nieuwe inzichten, laat een bijzondere wisselwerking zien en geeft een uitdagende kijk op de vaste collectie van het museum.  Te zien tot en met 1 december.

Terra-viva is een Haagse kunstenaarsvereniging waarvan de leden elkaar inspireren via verschillende disciplines. De deelnemende kunstenaars zijn: Lili Berger, Ria Diercks Kroon, Irma den Hertog, Birke Hesse, Stéphanie Knage, Aad Ledeboer, Vivienne Lopes de Leão Laguna, Marian Meerbeek, Erik Rumpff, Thea Schenk en Frits Veenland. Zij dagen elkaar uit om vanuit andere invalshoeken te kijken en te werken. Daarbij willen ze zichzelf en het publiek verbazen met eigenzinnige en spraakmakende projecten.

Voor de tentoonstelling Opnieuw bekeken geven de kunstenaars van Terra-viva met hun eigen hedendaagse werk een reactie op de kunstwerken uit de vaste collectie van Museum Swaensteyn. Zo zal er in de Prinses Marianne kamer een hemelbed worden opgebouwd, worden er kunstzinnige aureolen rondom de beelden van Albert Termote gevormd en is er een visuele presentatie waarbij het schilderij Liggende jongen in de duinen van Anton Mauve centraal staat.

 

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter