De Archeologische Werkgroep Leidschendam-Voorburg (AWLV) stelt tijdens de Vlietdagen (20-22 september) haar maquette van het Kanaal van Corbulo tentoon in de achterste zaal van Museum Swaensteyn aan de Herenstaat in Voorburg. Van vrijdag tot en met zondag kan men tussen 13:00 en 17:00 uur deze pop-up tentoonstelling gratis bezoeken.

Omstreeks 50 na Chr. liet de Romeinse generaal Gnaius Domitius Corbulo een verbindingskanaal graven tussen de mondingen van de Maas en de Oude Rijn. Dit deed hij ten eerste om zijn soldaten bezig te houden en ten tweede om de gevaarlijke Noordzee te vermijden. Troepen, materiaal en voorraad werden via het Kanaal van Corbulo op een veilige en snelle manier vervoerd in Romeinse platbodems. Een model van zo’n Romeins vrachtschip (type ‘Zwammerdam’) ligt in de maquette. Ook ziet men de soldaten aan het werk. Vrijwilligers van de AWLV en het museum zullen aanwezig zijn om alles te vertellen over het beroemdste oude kanaal uit onze regio. Er zijn panelen met informatie, video- en vondstmateriaal en men kan  op de foto verkleed als Romein! Voor meer informatie www.awlv.nl en www.swaensteyn.nl

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter