Ludens
Dans aan de Vliet jubileert in Ludens

Dit is het overzicht van de voorstellingen in de week van 19 tot en met 26 september in Theater Ludens. U kunt kaarten bestellen via de website www.theaterludens.nl. De kassa is geopend zaterdag van 14.00 – 16.00 uur en één uur voor aanvang van iedere voorstelling. Telefoon kassa: 387 11 68.

Donderdag 19 september: Lunchconcert / Yukiko Hasegawa (piano); Aanvangstijd 12.30 uur; Toegangsprijs € 8,50. Yukiko Hasegawa (Hamamatsu, Japan) begint in Japan op vierjarige leeftijd met haar eerste pianolessen. Vanaf 1998 studeert ze piano bij Moto Sasaki, Tusa Ertzebet en Amadeus Webersinke in Tokio, alwaar ze een Master diploma behaalt in 2004. In dit jaar leert ze de fortepiano’s van het Hamamatsu Museum van Muziekinstrumenten kennen en ontwikkelt ze een interesse voor authentieke uitvoeringspraktijk. Als solist concerteert Yukiko in Nederland, Duitsland en Japan. Haar orkestdebuut maakte ze in 2004 in Hamamatsu, Japan, met het Krakow Philharmonisch Orkest, onder leiding van Roland Bader in Beethovens vijfde pianoconcert.

Vrijdag 20 september: Concert / de Regâhs / De Règâhs TOP 20; Aanvangstijd 20.30 uur; Toegangsprijs €18,50. Regelmatig komt uit het publiek een verzoekje voor een bepaald nummer. Ook de Règâhs moeten na inmiddels acht cd’s, lastige keuzes maken. Verzoekjes van het publiek worden bij de ‘De Règâhs TOP 20’ zoveel mogelijk meegenomen. Maar uiteindelijk bepaalt de groep zelf welke pareltjes veel te lang verborgen zijn gebleven en weer nieuwe glans moeten krijgen. Zeker nu de band versterkt is met meester-gipsygitarist Roy de Rijke! Dit alles geeft ongekende mogelijkheden en die muzikale ruimte gaan de heren zeker benutten!

Zaterdag 21 september: Special / Tis hier geen hotel / De pubermonologen; Aanvangstijd 20.30 uur; Toegangsprijs €20,00. Gesmijt met deuren, muziek tergend hard, continue rotzooi in de badkamer, complete chaos in de slaapkamer; het leven met pubers is nooit saai. Als ouder ga je iedere dag door de emotionele rollercoaster die het puberouderschap nou eenmaal met zich meebrengt. En wordt je aanwezigheid als ouder louter gewaardeerd als je de koelkast op tijd aanvult, een doorlopende pinautomaat wil zijn en op afroep voor taxichauffeur wilt spelen. 
In deze voorstelling laten cabaretières Ellen Dikker, Dianne Liesker en Hanneke Drenth op nuchtere en humoristische wijze zien hoe je met een beetje gezond verstand en zonder al te veel kleerscheuren die pubers overleeft. Met veel liefde en geduld, en vooruit, ook met heel veel wijn. ‘Tis Hier Geen Hotel’ is een herkenbare, humoristische en soms gênante voorstelling over (over)leven met pubers. Een voorstelling voor iedereen die een puber in huis heeft of zelf ooit puber is geweest.

Zondag 22 september: Dans aan de Vliet / Dansgala, 10 jaar Dans aan de Vliet; Aanvangstijd 17.00 uur; Toegangsprijs €15,00. Dit jaar viert Stichting Dans aan de Vliet haar 10-jarig bestaan. De beste manier om dat te vieren is natuurlijk met een feestelijk dansgala! Een gevarieerd programma met bekende professionele solisten en dansgroepen die speciaal voor deze gelegenheid zijn uitgenodigd. Van modern ballet, klassiek en fusion, tot folkdansers. Laat u verrassen door een kleurrijk pallet van dansstijlen. Dresscode: Rood.

Donderdag 26 september: Concert / Eric Vloeimans / Oliver’s Cinema; Aanvangstijd 20.30 uur; Toegangsprijs €21,50. Zet de letters van de naam van Nederlands beroemdste trompettist Eric Vloeimans in een andere volgorde en je krijgt Oliver’s Cinema, de naam van zijn akoestische trio met accordeonist Tuur Florizoone en cellist Jörg Brinkmann. Het drietal speelt filmmuziek én filmische muziek, van soundtracks van Ennio Morricone tot nieuwe composities voor denkbeeldige films. De achtergronden van de muzikanten vloeien muzikaal samen. Melodie, harmonie en mystiek brengen schitterende improvisaties die zich niet alleen beperken tot het vocabulaire van de jazz. Trompet: Eric Vloeimans / Cello: Jörg Brinkmann / Accordeon: Tuur Florizoone

Eric Vloeimans is een improviserend trompettist en componist die de term ‘jazz’ voor zijn muziek te beperkend vindt. Een kleine selectie van de prijzen die Eric voor zijn werk heeft mogen ontvangen: vijf Edisons, de Boy Edgar Prijs, de Bird Award, de Elly Ameling Prijs, de Gouden Notenkraker. Hij heeft gespeeld voor de opening van het Rijksmuseum, evenals op het Koningsconcert, en speelde over de gehele wereld zowel pop-, jazz- als wereldmuziek. Hij speelde in kamermuziekensembles, big bands en klassieke orkesten.

 

 

 

 

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter