In de week van 4 tot en met 10 oktober 2019 staan in Theater Ludens de volgende voorstellingen op het programma:

  • Donderdag 3 oktober 2019. Lunchconcert. Aanvangstijd: 12.30 uur. Toegangsprijs: € 8,00.Dit lunchconcert wordt verzorgd door studenten van Codarts, Rotterdam
  • Vrijdag 4 oktober 2019. Cabaret / Paul Haenen / Haenen brengt vreugde (Try-out). Aanvangstijd: 20.30 uur. Toegangsprijs: € 22,50. Een optimistische voorstelling waarin we niet alleen Haenen zelf beter leren kennen maar ook kunnen genieten van zijn vaak scherpe kijk op actuele gebeurtenissen. Een avond vol humor, ernst en inzicht. Met toch ook wat ruimte voor Margreet Dolman, dominee Gremdaat en dokter Valentijn. De mooie kanten van het leven vieren en niet bij de pakken neerzitten. Altijd weer lichtpuntjes zien, ook als het even tegenzit, dat is de instelling van Haenen, in welke hoedanigheid ook. Een eigenzinnige en vrolijke voorstelling.
  • Zaterdag 5 oktober 2019 . Cabaret / Mylou Frencken & Dorine Wiersma / Waagstukken. Aanvangstijd: 20.30 uur. Toegangsprijs: € 19,00. Weggelopen mannen, aangebakken eieren, verloren kapitalen en lekke waterbedden: geluk is Mylou & Dorine niet aan komen waaien. Maar de twee cabaretières hebben de mouwen opgestroopt en de schouders eronder gezet. Ze zijn gepokt, gemazeld en door de wol geverfd. Iedereen krijgt het van jongs af aan te horen: om iets te bereiken in het leven moet je dúrven. Laten zien wat je in huis hebt, uitblinken, winnen. Opzij, want jij komt eraan! Maar wat als dat niet lukt, en je zo’n beetje door leven, liefde en werk heen stumpert? Ben je dan een loser? Of is het juist moedig om je zwakheden te tonen? Zijn de losers de nieuwe winnaars? Twee cabaretièrs laveren tussen lefgozers en lafbekken. Gewapend met piano en gitaar. In Waagstukken laten deze veelgeprezen liedjesschrijfsters het achterste van hun tong zien. Ze dagen elkaar en hun publiek uit. Wie toont het meeste lef? Want lef heb je nodig. Om door te gaan – of om er voor eens en voor altijd mee op te houden.
  • Zondag 6 oktober 2019. Lezing / Clairy Polak / Een middag met Clairy Polak. Aanvangstijd: 15.00 uur. Toegangsprijs: € 12,50. Een middag met de journalist en presentator Clairy Polak. Haar literair agent Paul Sebes interviewt haar over haar debuutroman ‘Voorbij, voorbij’. Een bijzondere roman over afscheid nemen, vol compassie geschreven, die de lezer diep zal raken. De roman is gebaseerd op de eigen ervaringen van Clairy Polak.
  • Woensdag 9 oktober 2019. Interview gevolgd door film / Boris Dittrich en Call me by your name. Aanvangstijd: 19.00 uur. Toegangsprijs: € 8,00. Vier avonden kunt u in Theater Ludens in Voorburg genieten van prachtige films rondom lhbti-thema’s. Iedere film is uitgekozen door een bekende gast uit de lhbti-wereld. Deze serie avonden is het resultaat van de lokale subsidietafel ‘Ruimte voor verschillen’. Voorafgaand aan de film interviewt gastheer Roeland Drost Boris Dittrich. Uw inbreng in dit interview is welkom, stel uw vragen en deel uw mening of ervaringen rondom het thema van de avond. Aansluitend wordt de film vertoond. Na afloop verder in gesprek over de film? Dat kan in de foyer van het theater onder het genot van een drankje.
  • Donderdag 10 oktober 2019. Cabaret / Dolf Jansen / Oudejaarsconférence 2019 (try-out). Aanvangstijd: 20.30 uur. Toegangsprijs: € 18,50. Inderdaad, dit is de dertigste Oudejaars die Dolf Jansen speelt, en in plaats van een feestelijke avond in Ziggo Dome of een eerbetoon in Carré, speelt hij lekker 80 keer die voorstelling. Voor jou, voor u… Om binnen anderhalf uur en met hoge energie dit jaar te fileren. Elk incident, elk detail, elke politieke leider die het nou nog niet door heeft, niks of niemand blijft gespaard. Met als geheel nieuwe ontwikkeling: geen moraal, laat staan –isme, geen preek voor eigen of andermans parochie, maar zo goed als pure stand up comedy: heel veel grappen, poëzie die voorbij is voordat u doorheeft dat het rijmt, improvisatie tot aan de grenzen van het betamelijke. En dan nog wat meer grappen, tot ze op zijn, of ú op bent! Oudejaars 2019, omdat 30 nog maar het begin is…

U kunt kaarten bestellen via de website www.theaterludens.nl De kassa is geopend zaterdag van 14.00 – 16.00 uur en één uur voor aanvang van iedere voorstelling. Telefoon kassa: 387 11 68.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter