Theater Ludens presenteert hierbij de voorstellingen in de week van 10 tot en met 17 oktober. U kunt kaarten bestellen via de website www.theaterludens.nl De kassa is geopend zaterdag van 14.00 – 16.00 uur en één uur voor aanvang van iedere voorstelling. Telefoon kassa: 387 11 68.

 Donderdag 10 oktober: Cabaret / Dolf Jansen / Oudejaarsconférence 2019 (try-out). Aanvangstijd: 20.30 uur. Toegangsprijs: € 18,50 . Op de poster en flyer ziet de nietsvermoedende theaterbezoeker een hoop vrolijkheid, dus daar zal dan wel reden toe zijn… Inderdaad, dit is de dertigste Oudejaars die Dolf Jansen speelt, en in plaats van een feestelijke avond in Ziggo Dome of een eerbetoon in Carré, speelt hij lekker 80 keer die voorstelling. Voor jou, voor u… Om binnen anderhalf uur en met hoge energie dit jaar te fileren. Elk incident, elk detail, elke politieke leider die het nou nog niet door heeft, niks of niemand blijft gespaard. Met als geheel nieuwe ontwikkeling: geen moraal, laat staan –isme, geen preek voor eigen of andermans parochie, maar zo goed als pure stand up comedy: heel veel grappen, poëzie die voorbij is voordat u doorheeft dat het rijmt, improvisatie tot aan de grenzen van het betamelijke. En dan nog wat meer grappen, tot ze op zijn, of ú op bent! Oudejaars 2019, omdat 30 nog maar het begin is…

Vrijdag 11 oktober: Local heroes / Popcafé. Aanvangstijd: 21.00 uur. Toegangsprijs: Gratis. Drumschool Voorburg en Theater Ludens presenteren de grootste poptalenten uit Leidschendam-Voorburg:  The Androgynz en Mannen van de klok. Lekkere live music, de bar is open, de mensen gezellig… wat wil een mens nog meer? Een topavond dus!

Zaterdag 12 oktober: Cabaret / René van Meurs / Hunkert (try-out). Aanvangstijd: 20.30 uur. Toegangsprijs: € 19,00. Als het op de liefde aankomt, heeft René van Meurs geleefd en geloofd. Met wisselend succes. Deksels op neuzen, meerdere keren gestoten aan dezelfde aantrekkelijke steen, maar altijd vol vertrouwen en zelfspot de borst weer vooruit. Want wat betekent het eigenlijk om lief te hebben, te houden en te verliezen? René weet er alles van en tegelijkertijd ook helemaal niets. Maar hij kan er wél goed over vertellen. Zoals we van hem gewend zijn, levert dat ook vanavond weer prachtige verhalen vol mooie inzichten, hilarische improvisaties en bovenal enorm veel goede grappen op.  Je kunt op zoek zijn naar de liefde, je kunt er naar verlangen of zelfs smachten. René doet daar een schepje bovenop. René van Meurs hunkert. En jij kunt niet anders dan van hem houden.

Donderdag 17 oktober: Lunchconcert / Josje Goudswaard / The Wanderings of Donna Verdell. Aanvangstijd: 12.30 uur. Toegangsprijs: 8,00 euro. Gedurende haar frequente dwalingen door de natuur deed componiste en pianiste Josje Goudswaard inspiratie op voor haar concertprogramma “The Wanderings of Donna Verdell”. Evenals de natuur, die altijd blijft verrassen, is de door Josje onder pseudoniem Donna Verdell gecomponeerde muziek een schakering van muzikale kleuren, in het langzame gelijkend op sferen die men ook wel treft bij Einaudi en Satie, en in de snellere composities doet de muziek wel wat denken aan Yan Tiersen en Debussy.

De muziek van Donna Verdell werd in eerste instantie gecomponeerd voor de leerlingen van Josje; de pseudoniem was bedoelt voor een eerlijke mening over de stukken. Tot haar grote vreugde waren haar leerlingen erg enthousiast over de stukken, en zo ook muziekuitgeverij Broekmans & van Poppel; de eerste werken werden, gebundeld in het pianoboek “Songs of Seasons“, in september 2014 uitgegeven in Nederland, Duitsland, Zwitserland, Engeland en Australië. Besloten werd om haar alter ego Donna Verdell aan te houden, want die paste eigenlijk heel mooi bij de muziek. Nu, vijf jaar later, zijn er al vier piano solo boeken, een harpboek en een werk voor 8-handig piano van Donna Verdell bij de uitgeverij verschenen.

Omdat al redelijk snel bleek dat veel mensen het eigenlijk ook heel leuk vonden om gewoon lekker ontspannen naar de muziek te luisteren, is er deze zomer een CD is opgenomen met alle pianowerken die de afgelopen vijf jaar zijn gepubliceerd en heeft Josje een prachtig concertprogramma voor u samengesteld van de muzikale “wanderings” (dwalingen door de natuur) van Donna Verde

Donderdag 17 oktober: Local heroes / Open Podium / Talentenloods. Aanvangstijd: 19.30 uur. Toegangsprijs: € 5,50 (gratis onder de 21 jaar). Het Open Podium 12-21 is bestemd voor de jeugd om hun talenten voor het voetlicht te brengen, op een breed gebied van muziek, dans, theater, schrijven, tekenen, sport, multimedia tot techniek. Er zijn vijf Open Podium-avonden, waarvan vier voor de jeugd van 12-21 jaar en de laatste voor leerlingen van groep 8 basisschool als start-up.  Iedere avond worden Two Talents gekozen door een jury, die mogen optreden tijdens de Slotavond in Theater Ludens. Daarna kan iedereen die heeft opgetreden bij Talentenloods deelnemen aan de Buitenpodia.

Talentenloods houdt geen talentenjacht, maar ondersteunt en stimuleert talent. Verschillende jongeren komen terug om nieuw werk te presenteren. Talentenloods wil ook een werkplaats voor jongeren zijn. Zo is er ook plaats voor gastpresentatoren, assistentie bij techniek, foto en film, pr en scouting. Het is de plek om met je talent aan de slag te gaan in Leidschendam-Voorburg. Daarnaast wil Talentenloods een stimulans zijn voor andere plaatsen in Nederland.  (foto Dolf Jansen: Fotograaf-Vilain-Gai)

 

 

 

 

 

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter