Ludens
Veel jeugdvoorstellingen in Theater Ludens

Dit is de programmering van theater Ludens in de periode van 24 tot en met 31 oktober. U kunt kaarten bestellen via de website www.theaterludens.nl De kassa is geopend zaterdag van 14.00 – 16.00 uur en één uur voor aanvang van iedere voorstelling. Telefoon kassa: 387 11 68.

Donderdag 24 oktober: Jeugdvoorstelling 8+ / Theater Wei en Theater Gnaffel / Hoe Mieke Mom haar maffe moeder vindt. Aanvangstijd: 11.00 uur. Toegangsprijs: € 7,00.

Theater WEI brengt samen met Theater Gnaffel een ode aan de twijfel in haar bewerking van Guus Kuijers’ ‘Hoe Mieke Mom haar maffe moeder vindt’. Een fantasievol maar actueel muzikaal circus boordevol poppen voor iedereen vanaf 8 jaar. De ouders van Mieke zijn al een tijdje dood. Daar heeft ze dus geen last meer van. Ze wonen in een kist in de achtertuin. Aan de overkant van de straat wonen Meneer en Mevrouw T, waar Mieke vaak langsgaat om thee te drinken. Van hen leert ze dat kerstmis betekent dat je moet huilen, dat je van lezen dom wordt en dat bejaarden gestreken moeten worden om de kreukels uit hun huid te krijgen. Mieke begrijpt er niets van. Waarom is dat zo? En wie hebben dat met elkaar afgesproken? Mieke belandt in de ene absurde situatie na de andere, maar de wereld om haar heen is het over één ding roerend eens: Meisje Mieke is gek. ‘Hoe Mieke Mom haar maffe moeder vindt’ is een voorstelling over een wereld die voor iedereen zo vanzelfsprekend is, maar waarbij meisje Mieke zich durft af te vragen waarom de dingen gaan zoals ze gaan. Want wie is er nou eigenlijk gek? En wat is normaal? Na de voorstelling is er gelegenheid om de workshop te volgen. Deze workshop is geënt op de voorstelling. Wel moet hier een apart ticket voor gekocht worden.  Aanvangstijd workshop: 12.00 uur. Toegangsprijs: € 7,00.

Vrijdag 25 oktober : Jeugdvoorstelling 6+ / Jansen en de Boer / Flat. Aanvangstijd: 11.00 uur. Toegangsprijs: € 7,00. Een hedendaags muzikaal sprookje over hoe eenzaamheid in tweezaamheid kan veranderen, ook als je bijna honderd bent. Willem woont in de Wegflat aan de Flatweg. Een flat waar alleen ouderen wonen, waar iedere dag gelijk is aan de dag ervoor of de dag die nog moet komen. Willem moppert heel erg veel. Wat moet hij anders doen de hele dag? Als alles altijd hetzelfde is, ga je vanzelf heel veel mopperen. Wanneer de kamer naast de zijne vrijkomt en er een nieuwe buurvrouw in de Wegflat komt wonen, verandert alles. Plots wil hij niet meer mopperen! Plots kan hij weer lachen. Met de buurvrouw wordt er zelfs heel veel gelachen! Met de buurvrouw wil hij wel dansen, zingen en heeft hij weer zin in alles. Maar het geluk lijkt van korte duur wanneer het samenzijn van de ouderen wordt bedreigd door een naderende verhuizing. Dat kan Willem niet zomaar over z’n kant laten gaan! Toch? Na de voorstelling is er gelegenheid om de workshop te volgen. Deze workshop is geënt op de voorstelling. Wel moet hier een apart ticket voor gekocht worden.  Aanvangstijd workshop: 12.00 uurToegangsprijs: € 7,00 .

Zaterdag 26 oktober: Cabaret / Daan Boom / De Eerste (try-out). Aanvangstijd: 20.30 uur. Toegangsprijs: € 16,50. Daan Boom had eigenlijk rapper, acteur, illusionist, dolfijnentrainer, profvoetballer, balletdanser, muzikant, president van Amerika, volkszanger of Frank Sinatra moeten worden. Daan werd dan ook afgewezen op de toneelacademie in Maastricht omdat hij ‘te veel’ wilde. Inmiddels heeft Boom ook al een hoop gedaan: Met zijn jeugdvrienden maakte hij het inmiddels klassieke televisieprogramma ‘Streetlab’, hij heeft op het filmfestival in Cannes met de winnaars op het podium gestaan (uiteraard zonder dat zij dit door hadden), De Vijfde van Beethoven gedirigeerd voor een orkest van zestig man, gejankt om een telefoonnummer van een meisje te krijgen (uiteraard zonder dat hij dit vervolgens kreeg), bij de oud-president van de Hells Angels afgedongen op een reet-tattoo, een marathon gelopen (uiteraard zonder hiervoor te trainen), Maarten van Rossem net niet aan het lachen gekregen, op een treurig marktplein op een platte kar opgetreden als boyband (uiteraard samen met René Froger), maar ook bij Sterren op het Plein voor 15.000 man. Hij heeft met Stijn van Vliet in 48 uur een roman geschreven die goed werd beoordeeld, hij trad op met zijn karaokeband in de Ziggo Dome, heeft zijn lippen opgespoten met driemaal de normale hoeveelheid, en vervolgens, mét die opgespoten lippen in ‘The Passion’ gespeeld. “Maar waarom zo veel, Daan Boom, waarom zo veel dingen doen die je niet kunt? Wanneer is het genoeg, welke leegte probeer je te vullen?” Daan Boom: “Nou, denkbeeldige Zomergasten-interviewer, dat is een goede vraag. En hoe beter daar antwoord op te geven dan in de vorm van mijn allereerste one-man-show in het theater.” En wat hij daar gaat doen? Wat denkt u zelf? Veel, natuurlijk, veel te veel, zoals alleen Daan Boom dat kan: tapdansen, streetdancen, zingen, rappen, pianospelen, schreeuwen, balletten, huilen, miepen, maar ook sociale experimenten uithalen (zoals we die uit het programma ‘Streetlab’ kennen), dirigeren (zoals in ‘Maestro’), verhalen vertellen uit de Kelderklasse en bovenal: heel veel lachen.

Op donderdag 31 oktober vertoont Theater Ludens twee films, in samenwerking met de Bibliotheek aan de Vliet. Korting Bibliotheekleden: Op vertoon van uw bibliotheekpas (Bibliotheek aan de Vliet) krijgt u €1,00 korting op de films in Theater Ludens. Theater Ludens en de Bibliotheek aan de Vliet werken samen met het WOEJ. Hierdoor kunt u busvervoer naar de film regelen. Check de website: www.theaterludens.nl 

Donderdag 31 oktoberCinema+ / Midnight in Paris inclusief een inleiding door Anne Marie Boorsma. Aanvangstijd: 14.30 uur. Toegangsprijs: € 12,00. Aanvangstijd: 15.30 uur. Toegangsprijs alleen film: € 8,00Normaal met bibliotheekpas: € 7,00 Inclusief inleiding met bibliotheekpas € 11,00. Anne Marie Boorsma (1958) is kunsthistorica. Haar bijvakken waren theaterwetenschap en psychologie. Film heeft haar altijd gefascineerd. In Leiden volgde ze colleges filmgeschiedenis van Nico Brederoo. Ondertussen geeft Anne Marie al bijna 30 jaar cursussen kunstgeschiedenis in Voorburg en Den Haag.  Midnight in Paris (Verenigde Staten/Spanje 2011) Romantische komedie van Woody Allen met o.a. Corey Stoll, Owen Wilson en Michael Sheen.

Succesvol schrijver van soapseries Gil (Wilson) is met zijn verloofde en haar ouders in Parijs. Hij is niet gelukkig, niet met zijn carrière en niet met zijn relatie. Op een nacht wordt hij tot zijn stomme verbazing op magische wijze getransporteerd naar het Parijs van de jaren twintig, waar hij ontmoetingen heeft met mensen als Hemingway, Dalí en Picasso. Romantische komedie van veelfilmer Allen, die zijn Europese tournee begon in Londen en Barcelona, is wat lichtvoetiger dan de voorgangers. Openingsfilm van het 64ste filmfestival van Cannes. Oscar voor het beste script.

Donderdag 31 oktober: Cinema+ / Green Book. Aanvangstijd: 20.00 uur. Toegangsprijs: € 8,00. Toegangsprijs met bibliotheekpas: € 7,00. Green Book (Verenigde Staten 2018) Biografie van Peter Farrelly. Met o.a. Viggo Mortensen en Mahershala Ali. Wanneer zwarte pianist Don Shirley (Ali) in 1962 op tournee gaat door het Amerikaanse Zuiden, waar nog strenge segregatiewetten gelden, huurt hij witte uitsmijter Tony Lip (Mortensen) in als chauffeur en lijfwacht. Twee tegenpolen die noodgedwongen moeten samenwerken en onvermijdelijk naar elkaar toe groeien, het is een overbekende formule. Het op feiten beruste Green Book, geschreven door Tony Lips zoon Nick Vallelonga, biedt dan ook weinig verrassingen, maar dat hindert niks. De tragikomische toon is perfect getroffen en Mortensen en Ali zijn samen geweldig.

 

 

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter