Ludens
Veel te doen in Theater Ludens

Dit zijn de  voorstellingen in Theater Ludens in de periode 31 oktober t/m 7 november. U kunt kaarten bestellen via de website www.theaterludens.nl. De kassa is geopend zaterdag van 14.00 – 16.00 uur en één uur voor aanvang van iedere voorstelling. Telefoon kassa: 387 11 68.

Donderdag 31 oktober: Cinema+ / Midnight in Paris inclusief een inleiding door Anne Marie Boorsma. Aanvangstijd: 14.30 uur. Toegangsprijs: € 12,00. Film aanvangstijd: 15.30 uur. Toegangsprijs alleen film: € 8,00. Toegangsprijs met bibliotheekpas: € 7,00.

Anne Marie Boorsma (1958) is kunsthistorica. Haar bijvakken waren theaterwetenschap en psychologie. Film heeft haar altijd gefascineerd. In Leiden volgde ze colleges filmgeschiedenis van Nico Brederoo. Ondertussen geeft Anne Marie al bijna 30 jaar cursussen kunstgeschiedenis in Voorburg en Den Haag. Midnight in Paris (Verenigde Staten/Spanje 2011) Romantische komedie van Woody Allen met o.a. Corey Stoll, Owen Wilson en Michael Sheen. Succesvol schrijver van soapseries Gil (Wilson) is met zijn verloofde en haar ouders in Parijs. Hij is niet gelukkig, niet met zijn carrière en niet met zijn relatie. Op een nacht wordt hij tot zijn stomme verbazing op magische wijze getransporteerd naar het Parijs van de jaren twintig, waar hij ontmoetingen heeft met mensen als Hemingway, Dalí en Picasso. Romantische komedie van veelfilmer Allen, die zijn Europese tournee begon in Londen en Barcelona, is wat lichtvoetiger dan de voorgangers. Openingsfilm van het 64ste filmfestival van Cannes. Oscar voor het beste script.

 Doderdag 31 oktober: Cinema+ / Green Book. Aanvangstijd: 20.00 uur. Toegangsprijs: € 8,00. Toegangsprijs met bibliotheekpas: € 7,00. Green Book (Verenigde Staten 2018) Biografie van Peter Farrelly. Met o.a. Viggo Mortensen en Mahershala Ali. Wanneer zwarte pianist Don Shirley (Ali) in 1962 op tournee gaat door het Amerikaanse Zuiden, waar nog strenge segregatiewetten gelden, huurt hij witte uitsmijter Tony Lip (Mortensen) in als chauffeur en lijfwacht. Twee tegenpolen die noodgedwongen moeten samenwerken en onvermijdelijk naar elkaar toe groeien, het is een overbekende formule. Het op feiten beruste Green Book, geschreven door Tony Lips zoon Nick Vallelonga, biedt dan ook weinig verrassingen, maar dat hindert niks. De tragikomische toon is perfect getroffen en Mortensen en Ali zijn samen geweldig.

Vrijdag 1 november: Cabaret / Lebbis / Bovengrens II: De Ervaring (try-out). Aanvangstijd: 20.30 uur. Toegangsprijs: € 18,50. Scherpzinnige ideeën, sterke analyses en inspirerende levenslessen. Dat is, volgens ‘The Hitchhiker’s Guide to the Galaxy’, het antwoord op de zin van het leven. Volgens mij is het ‘iets meemaken’. Dat er iets gebeurt. En dan maar kijken hoe je erop reageert. En het toppunt van iets meemaken is ‘een ervaring’. Dat je iets meemaakt en dat je het een paar jaar later nog weet. Eerste keer te veel gedronken. Die ene gitaar waar je altijd op speelt. Een verhaal dat je leest. In De Ervaring ga ik kijken hoe we weer iets kunnen ervaren. Hoe we de scheerlijnen weer op spanning brengen.

Zaterdag 2 november: Cabaret / Viggo Waas / De Meestervoorspeller (try-out). Aanvangstijd: 20.30 uur. Toegangsprijs: € 18,50. Viggo Waas speelt ‘de Meestervoorspeller’. Maar wie is de Meestervoorspeller, welke gedaanten neemt hij aan, is het de profeet die komt vertellen over de Messias, orakelt hij over een betere wereld of vindt hij juist dat we onze kansen hebben verspeeld? Is de Meestervoorspeller Charles Aznavour of de Joodse lijkensjouwer in de Tweede Wereldoorlog, is hij een nomade reizend door zijn eigen verleden, of een charlatan gebruik makend van de angst van mensen voor de toekomst… is hij alle vier? Viggo Waas was jaren de Meestervoorspeller op de radio voor Edwin Evers bij Wereldkampioenschappen en Europese kampioenschappen voetbal en Olympische Spelen. Nu voorspelt hij voor Mattie en Marieke en Q-music elke maandag de belangrijkste sportuitslagen.

Donderdag 7 november: Lunchconcert. Aanvangstijd: 12. 30 uur. Toegangsprijs: € 8,00. Dit lunchconcert wordt verzorgd door studenten van Codarts, Rotterdam. De muzikanten van vandaag vindt u op www.theaterludens.nl

Donderdag 7 november: Interview met Mounir Samuel, gevolgd door de film Bar Bahar. Aanvangstijd: 19,00 uur. Toegangsprijs: € 8,00. Vier avonden kunt u in Theater Ludens in Voorburg genieten van prachtige films rondom lhbti-thema’s. Iedere film is uitgekozen door een bekende gast uit de lhbti-wereld. Vanavond Mounir Samuel. Hij koos de film ‘Bar Bahar’. Deze serie avonden is het resultaat van de lokale subsidietafel ‘Ruimte voor verschillen’. Voorafgaand aan de film interviewt gastheer Roeland Drost Mounir Samuel. Uw inbreng in dit interview is welkom; stel uw vragen en deel uw mening of ervaringen rondom het thema van de avond. Aansluitend wordt de film vertoond. Na afloop verder in gesprek over de film? Dat kan in de gezellige foyer van het theater onder het genot van een drankje. Bar Bahar Israël/Frankrijk 2016. Drama van Maysaloun Hamoud. Met o.a. Mouna Hawa, Sana Jammelieh, Shaden Kanboura en Mahmud Shalaby. Drie Palestijnse vrouwen delen een appartement in Tel Aviv. Juriste Laila (Hawa) is een feestneus, DJ Salma (Jammelieh) een verborgen lesbienne, en Nour (Kanboura) een devote moslima met een wat naïeve kijk op de wereld. Het drietal heeft niet alleen te maken met wantrouwige Israëli’s, de vrouwen leven bovendien in een wereld waar mannen het doorgaans voor het zeggen hebben. Speelfilmdebuut van Hamoud werd in het festivalcircuit enthousiast ontvangen, maar de filmmaakster kreeg uit conservatieve hoek ook doodsbedreigingen en zelfs een fatwa over zich uitgesproken.

 

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter