Activiteiten
Zondagochtendconcerten in Huygens’ Hofwijck

Huygens’ Hofwijck in Voorburg organiseert dit jaar weer een bijzondere reeks concerten. In de Pronkzaal van de zeventiende-eeuwse buitenplaats van Constantijn Huygens beleeft men muziekstukken in een unieke omgeving. Zondag 10 november start de reeks met een concert van de Van Swieten Society. Elke tweede zondag van de maand zal er een concert plaatsvinden, zo ook op zondag 8 december 2019, 12 januari, 9 februari  en 8 maart 2020.

De Van Swieten Society, bestaande uit Heleen Hulst (viool), Diederik van Dijk (cello) en Bart van Oort (fortepiano, Walter ca. 1795), spelen op zondag 10 november 2019 werken van Haydn, Mozart en Beethoven. Het trio is een collectief van instrumentalisten met een passie voor muziek uit de klassieke en vroeg-romantische periode. Naast beroemde meesterwerken uit de periode tussen Bach en Schumann spelen zij graag onbekendere werken van ten onrechte vergeten meesters. Deze combinatie van muzikale ingrediënten leidt tot prachtige en verrassende programma’s met soms spectaculair ‘nieuw’ repertoire.

Zondag 8 december 2019 zal Willem Mook naast het spelen op zijn luit vertellen over Constantijn Huygens’ muzikale leven en de rol van de luit in de muziek van de 17de eeuw. Ook zal aandacht worden besteed aan het contact van Huygens met Rembrandt van Rijn en met diens collega en ateliergenoot Jan Lievens.

Werken van Beethoven, Kreisler en Strauss staan op het programma van het The Hague String Trio, bestaande uit Justyna Briefjes (viool), Julia Dinerstein (altviool) en Miriam Kirby (cello), die op zondag 12 januari 2020 spelen. In de maand februari staat het Trio C tot de Derde op het programma, Carel den Hertog (viool), Coos Lettink (accordeon) en Casper Terra (klarinet) spelen klezmer-,  balkan-  en zigeurnermuziek. De reeks wordt afgesloten met een concert van het Duo Sophie-Louise op zondag 8 maart 2020. Louise Berendsen (dwarsfluit) en Sophie van Dijk (harp) spelen werken van onder meer Ravel, Chopin en Fauré in de Pronkzaal van Hofwijck.

De zondagochtendconcerten starten om 11:30 uur en duren een uur, inloop met een kopje koffie of thee in de Oudhollandse keuken van Hofwijck is vanaf 11:00 uur. Voor de concerten zijn een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Men kan kaarten reserveren via secretariaat@hofwijck.nl onder vermelding van het betreffende concert en het aantal te reserveren plaatsen. Kaarten voor de concerten kosten € 19,50 per concert. Zie voor meer informatie over de volledige concertreeks www.hofwijck.nl

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter