Ludens
Van Sjaak tot Freek in Theater Ludens

Dit is het overzicht van de voorstellingen in Theater Ludens in de periode van 14  t/m 22 november. U kunt kaarten bestellen via de website www.theaterludens.nl. De kassa is geopend zaterdag van 14.00 – 16.00 uur en één uur voor aanvang van iedere voorstelling. Telefoon kassa: 387 11 68.

Donderdag 14 november: Lezing / Bas Haring / Bas Haring over duurzaamheid. Aanvangstijd: 20.00 uur. Toegangsprijs: € 12,50. Volksfilosoof en hoogleraar Bas Haring houdt op uitnodiging van de Bibliotheek aan de Vliet een lezing in Theater Ludens in Voorburg over het onderwerp duurzaamheid. Hij sluit met zijn lezing aan bij het thema van de landelijke leesbevorderingscampagne ‘Nederland Leest’.

Bibliotheken door het hele land staan in november in het teken van Jan Wolkers en duurzaamheid. Tijdens ‘Nederland Leest’, de grootste bibliotheekcampagne van Nederland, doet de bibliotheek een bloemlezing van natuurverhalen van Jan Wolkers cadeau met als titel Winterbloei.

In zijn lezing gaat Bas Haring in op vragen die leven rond het begrip duurzaamheid. Een onderwerp dat dagelijks langskomt op tv en internet, in kranten en tijdschriften. Een heel breed begrip waar iedereen mee te maken heeft. Hij bespreekt het begrip duurzaamheid op een toegankelijke manier en vanuit verrassende invalshoeken.

Volksfilosoof Bas Haring studeerde kunstmatige intelligentie. Die studie viel indertijd onder filosofie en is men Bas filosoof gaan noemen. Zelf maakte hij daar ‘volksfilosoof’ van. Dat woord beschrijft goed wat hij doet en wie hij is. Bas probeert wetenschap en filosofie zo uit te leggen dat iedereen het kan begrijpen en er aan mee kan doen.

Aan de Universiteit Leiden werkt Bas Haring als hoogleraar “publiek begrip van wetenschap”. Zijn andere activiteiten naast zijn werk als hoogleraar omschrijft Bas op zijn website zo: “Ik geef regelmatig lezingen, verschijn af en toe in media – in kranten, tijdschriften en op tv. En ik hou ervan om te experimenteren met alternatieve vormen om ingewikkelde dingen uit te leggen: posters, spelletjes, films etc. In 2016 won ik de Duidelijke Taalprijs, als Nederlands “meest duidelijke denker”. Daar ben ik erg trots op!”

Zijn debuut ‘Kaas en de Evolutietheorie’ werd bekroond met Gouden Uil voor jeugdliteratuur en de Eureka!-prijs voor populairwetenschappelijke literatuur. Van ‘Voor een echt succesvol leven’ (2007) zijn meer dan 40.000 exemplaren verkocht. Eind 2010 verscheen ‘Vallende kwartjes’ dat hij samen met Ionica Smeets schreef, in 2011 volgde ‘Plastic Panda’s’, in 2014 ‘Doe dit vooral thuis’ en halverwege 2016 ‘Waarom cola duurder is dan melk’. Vlak voor de publicatie van dit laatste werk won hij de Duidelijketaalprijs waardoor hij zich Nederlands duidelijkste wetenschapper mag noemen.

Vrijdag 15 november: Cabaret / Sjaak Bral / Vaarwel 2019 (try-out). Aanvangstijd: 20.30 uur. Toegangsprijs: € 18,50. Waar tijd haar greep verloren heeft, weet niemand meer hoe laat men leeft. Gelukkig is daar Sjaak Bral. Duider van het jaar. Al 23 jaar. Deze humorist heeft ons al die jaren geholpen om het oude af te sluiten, zodat we het nieuwe kunnen omarmen. En dat blijft hij doen ‘totdat ik met gestrekte oorlellen lig.’ Vandaar: Vaarwel 2019!

Zaterdag 16 november:  Concert / Lavalu / Mid Air. Aanvangstijd: 20.30 uur. Toegangsprijs: € 18,50. Na ‘Solitary High’ presenteert LAVALU nu deel twee van haar drieluik: ‘Mid Air’. Waar het eerste deel verhaalde over de stille verlangens die je ’s nachts uit je slaap houden, vertelt ‘Mid Air’ over het verlangen vastgrijpen. De piano blijft klassiek en de zang onvervalst pop. Maar waar bij ‘Solitary High’ verstilling de boventoon voerde, spat nu de energie van het podium af.

Donderdag 21 november: Lunchconcert / Codarts Brass Ensemble. Aanvangstijd: 12. 30 uur. Toegangsprijs: € 8,50. Het Codarts Brass Ensemble is een ensemble dat bestaat uit koperblazers in de leeftijdscategorie van 16 tot 20 jaar; allemaal jonge, veelbelovende studenten aan het conservatorium van Rotterdam. Ze spelen één- tot veelstemmige muziek uit verschillende tijden, waardoor het een boeiend en gevarieerd programma wordt. Met muziek van o.a. Bruckner, Piazolla en bewerkingen van Italiaanse aria’s en liederen (Nessun Dorma, Caruso e.a.) Het Codarts Brass Ensemble staat onder leiding van de tubaïst van het Rotterdams Philharmonisch Orkest, Hendrik-Jan Renes.

Donderdag 21 november: Cabaret / Freek de Jonge / De Lachgasfabriek (leesvoorstelling) (try-out). Aanvangstijd: 20.30 uur. Toegangsprijs: € 18,50. Voor het eerst sinds ‘Lone Wolf’ in 2011 gaat Freek de Jonge weer een jaars conference houden. Een jaars conference is een conference die het midden houdt tussen een Oudejaars- en een Nieuwjaarsconference.Dus terugkijken en vooruitzien. In voorbereiding op een televisie-uitzending op 1 januari leest Freek zijn invallen en uitvallen voor over de hel die we het afgelopen jaar doorstaan hebben en het paradijs dat ons het komend jaar te wachten staat.

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter