Dit is het programma van Theater Ludens voor het resterende deel van de maand november en begin december. U kunt kaarten bestellen via de website www.theaterludens.nl. De kassa is geopend zaterdag van 14.00 – 16.00 uur en één uur voor aanvang van iedere voorstelling. Telefoon kassa: 387 11 68. In de Sinterklaasperiode, tot 5 december, helpen de Sint en Theater Ludens Hospice het Vliethuys in Voorburg. Van elke verkochte toegangskaart voor een voorstelling in Theater Ludens doneert Ludens € 1,00 aan Hospice het Vliethuys.

Donderdag 28 november: Local Heroes/talentenloods; Aanvangstijd: 19.30 uur; Toegangsprijs: € 5,50 (gratis tot 21 jaar). Het Open Podium 12-21 is voor de jeugd om hun talenten voor het voetlicht te brengen op een breed gebied van muziek, dans, theater, schrijven, tekenen, sport, multimedia tot techniek. Er zijn vijf Open Podiumavonden, waarvan vier voor jeugd van 12-21 jaar en de laatste voor leerlingen van groep 8 basisschool als start-up. Iedere avond worden Two Talents gekozen door een jury, die mogen optreden tijdens de Slotavond in Theater Ludens. Daarna kan iedereen die heeft opgetreden bij Talentenloods deelnemen aan de Buitenpodia.

Talentenloods houdt geen talentenjacht, maar ondersteunt en stimuleert talent. Verschillende jongeren komen terug om nieuw werk te laten horen. Talentenloods wil ook een werkplaats voor jongeren zijn. Zo is er ook plaats voor gastpresentatoren, assistentie bij techniek, foto en film, pr en scouting. Het is de plek om met je talent aan de slag te gaan in Leidschendam-Voorburg. Daarnaast wil Talentenloods een stimulans zijn voor andere plaatsen in Nederland.

Vrijdag 29 november: POP café; Aanvangstijd: 20.30 uur; Toegangsprijs: GRATIS. Drumschool Voorburg en Theater Ludens presenteren de grootste poptalenten uit Leidschendam-Voorburg! Lekkere live music, de bar is open, de mensen gezellig… wat wil een mens nog meer?

Zaterdag 30 november: Cabaret / Ronald Snijders / Groot succes 2; Aanvangstijd: 20.30 uur; Toegangsprijs: € 19,50.  Het weggeven van enkele grapjes in een recensie maakt in het geval van Snijders niet veel uit, want in vrijwel elke zin die uit zijn mond komt zit er wel een (…) Hij leert zijn publiek kennen in een voorstelronde (“Ja, wat stelt u voor?”), leest het hoofdstuk ‘Herfst’ voor (natuurlijk op losse blaadjes) uit een bundel van een voor het publiek onbekende komiek, verzint betekenissen van officieel erkende nieuwe woorden, en maakt ook een lijstje van de woorden die de status van nieuw woord niet gehaald hebben, laat ons kennismaken met een nieuwe vorm van schaatsen, jat ondertussen een grapje van Herman van Veen, leest gedichten voor (“En dat noemt zich serieverkrachter.”), voert een maf dansje uit en treitert het publiek op buitengewoon geestige wijze met twee opmerkelijke muziekstukken. Nederland staat aan de vooravond van een nieuw theaterprogramma van Ronald Snijders, ’Groot Succes 2’.’Groot Succes 2’ is de opvolger van ’Groot Succes’, welke show van Snijders nog niet in de theaters te zien is geweest. Verwacht wederom onverwachte taalgrappen, nieuwe woorden en niet te plaatsen gedachtekronkels.

Donderdag 5 december: Lunchconcert / Viktor Yuandong Mattson (piano) /werk van Coen Schenk en Chopin; Aanvangstijd: 12.30 uur; Toegangsprijs: € 8,50. 

Mattsson is een begenadigd uitvoerder van het klassieke en vroeg-romantische pianorepertoire en is goed thuis in de pianomuziek uit het begin van de 20e eeuw. Daarnaast voert hij met regelmaat hedendaagse composities uit. Vanuit zijn interesse voor de historische uitvoeringspraktijk beschikt hij sinds kort over een fortepiano uit 1840. Componist Coen Schenk begon op negenjarige leeftijd met het spelen van een muziekinstrument en op dertien jarige leeftijd met componeren. Zijn werk onderzoekt het vermogen van muziek om uitdrukking te geven aan ideeën of gedachten. Muziek is een taal, maar omdat hierbij de letterlijke betekenis van woorden ontbreekt, zijn de onderwerpen die in muziek kunnen worden uitgedrukt anders dan bij gesproken taal.

Programma:

Coen Schenk (1981)

Sonate (2018)

I.       Allegro – Vivace assai e molto ritmico

II.      SCHERZO: Presto – Calmo, semplice

III.     Adagio

IV.      Rigore, agitato, quasi presto

Frédéric Chopin (1810 – 1849)

Sonate Nr.3 Op.58 (1844)

I.       Allegro maestoso

II.      SCHERZO: Molto vivace

III.     Largo

IV.      FINALE: Presto non tanto

Donderdag 5 december: Cinema + / Fanfare; Aanvangstijd: 15.00 uur; Toegangsprijs: € 8,00; Toegangsprijs met bibliotheekpas: € 7,00. Komedie van Bert Haanstra. Met o.a. Hans Kaart, Bernard Droog, Ineke Brinkman, Albert Mol en Andrea Domburg. In de aanloop naar een belangrijk concours krijgen de leden van een fanfare onderling ruzie en reizen gesplitst naar de muziekwedstrijd. Met verrassend effect. Eerste speelfilm van Haanstra (1916-1997), vooral bekend als fotograaf en documentairemaker (Glas, Bij de beesten af), die het scenario samen met Jan Blokker schreef. De lichtvoetige film met fraai zwart-wit camerawerk van Eduard van der Enden werd opgenomen in prachtig, waterrijk Giethoorn, dat prompt grote bekendheid verwierf. Deze Nederlandse klassieker, destijds een bioscoophit, werd genomineerd voor de Gouden Palm van Cannes.  Theater Ludens en de Bibliotheek aan de Vliet werken samen met het WOEJ. Hierdoor kan busvervoer naar de film worden geregeld. Zie verder: www.theaterludens.nl

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter