Nieuws
ADO Den Haag-spelers tegen kindermishandeling

ADO Den Haag-voetballers John Goossens en Michiel Kramer spreken zich namens de club in een filmpje uit tegen kindermishandeling. Kinderen die slachtoffer zijn van mishandeling raden ze aan met een vertrouweling te praten. Aan ouders of verzorgers die hun kinderen mishandelen, vragen ze met klem om hulp te zoeken.

Onder het motto: het is niet ok roepen de gemeente Den Haag en ADO Den Haag gezamenlijk op om een einde te maken aan kindermishandeling. Dit doen zij in een gezamenlijke videoboodschap. John Goossens: ,,Michiel en ik hebben allebei meerdere kinderen en wilden daarom graag meewerken aan het verspreiden van de boodschap dat alle kinderen in veiligheid en rust moeten kunnen opgroeien.”

In Nederland groeit ongeveer 3% van alle kinderen op in onveilige gezinssituaties. Dat zijn ruim 100.000 kinderen. Het is belangrijk om de veiligheid van deze kinderen te vergroten. In de Week tegen Kindermishandeling wordt niet alleen aandacht gevraagd voor de aard en omvang van het probleem, maar vooral wat er gedaan kan worden om de aanpak van kindermishandeling te versterken.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter