Dit is het overzicht van de voorstellingen in Theater Ludens in de periode van 27 december tot en met 2 januari. U kunt kaarten bestellen via de website www.theaterludens.nl. De kassa is geopend zaterdag van 14.00 – 16.00 uur en één uur voor aanvang van iedere voorstelling. Telefoon kassa: 387 11 68.

Zaterdag 28 december: Cabaret / Vincent Bijlo / Oudejaars 2019. Aanvangstijd: 20.30 uur. Toegangsprijs: € 19,00. Heel Holland Hackt. Dat is misschien een leuke titel. Of wat dacht je van: John Is De Mol. Toch heeft Vincent Bijlo de eindejaarsshow 2019 voor de veiligheid Eindejaarsshow 2019 genoemd. Want weet je wat het is: Je weet het niet. Het jaar is zich nog aan het ontrollen, de voorstelling is zichzelf nog aan het schrijven. Een paar dingen zijn al zeker. Je zult mooie liederen horen, gespeeld en gezongen door The Rossettis, met wie hij in 2017 al eens een eindejaarsshow maakte. Er komen conferences, hij zal het jaar zo samenvatten dat je het als een handzaam pakketje in je geheugen kan opslaan. Opdat wij 2019 niet vergeten, het jaar van de klimaatmarsen, het jaar waarin Michael Jackson anders is gaan klinken, het jaar waarin Piet Paulusma de wacht werd aangezegd door SBS6, het weer zal na dit jaar nooit meer hetzelfde worden. Kom kijken en luisteren, je kan het maar 1 keer doen, want 2019 komt nooit meer terug.

Donderdag 2 januari : Lunchconcert / Trio C tot de Derde. Aanvangstijd: 12.30 uur. Toegangsprijs: € 8,50. Trio C tot de Derde – Carel den Hertog (viool), Coos Lettink (accordeon) en Caspar Terra (klarinet) – speelt klezmer in de puurste zin des woords: joodse feestmuziek! Maar ook in de breedste zin des woords: een stijl die voortdurend in ontwikkeling is. En die veel ruimte biedt voor muzikale uitstapjes naar aangrenzende genres als de balkan en gipsy, de jazz en de klassieke muziek.

Hun streven daarbij: geen imitatie, maar integratie van alle muziekgenres die hun paden kruizen. Composities van Oost-Europees georiënteerde klassieke componisten als Béla Bartók en Zoltán Kodály worden afgewisseld met eigenzinnige vertolkingen van traditionele melodieën uit het onuitputtelijke klezmer- en Balkanrepertoire. En soms brengen de muzikale zijpaden die ze inslaan hen zelfs tot ver over de grens van deze genres. Hun optredens zijn overigens meer dan alleen muziek. Het trio bestaat nu meer dan 20 jaar en samen hebben ze vele muzikale reizen gemaakt. Elke compositie is weer op een andere wijze ontstaan en heeft een verhaal dat ze graag met het publiek delen. Kom luisteren en geniet, dans en droom met Trio C tot de Derde. Klezmer is van origine de instrumentale muziek van de Jiddisch sprekende Asjkenazische Joden in met name Oost-Europa.

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter