Activiteiten
Sanne Wallis de Vries en Pater Moeskroen in Ludens

Dit is het overzicht van de voorstellingen in Theater Ludens in de periode van 2 tot 10 januari 2020. U kunt kaarten bestellen via de website www.theaterludens.nl. De kassa is geopend zaterdag van 14.00 – 16.00 uur en één uur voor aanvang van iedere voorstelling. Telefoon kassa: 387 11 68.

Donderdag 2 januari: Lunchconcert / Trio C tot de Derde. Aanvangstijd: 12.30 uur. Toegangsprijs: € 8,50. Trio C tot de Derde – Carel den Hertog (viool), Coos Lettink (accordeon) en Caspar Terra (klarinet) – speelt klezmer in de puurste zin des woords: joodse feestmuziek! Maar ook in de breedste zin des woords: een stijl die voortdurend in ontwikkeling is. Én die veel ruimte biedt voor muzikale uitstapjes naar aangrenzende genres als de balkan en gipsy, de jazz en de klassieke muziek.

Hun streven daarbij: geen imitatie, maar integratie van alle muziekgenres die hun paden kruizen. Composities van Oost-Europees georiënteerde klassieke componisten als Béla Bartók en Zoltán Kodály worden afgewisseld met eigenzinnige vertolkingen van traditionele melodieën uit het onuitputtelijke klezmer- en Balkanrepertoire. En soms brengen de muzikale zijpaden die ze inslaan hen zelfs tot ver over de grens van deze genres. Hun optredens zijn overigens meer dan alleen muziek. Het trio bestaat nu meer dan 20 jaar en samen hebben ze vele muzikale reizen gemaakt. Elke compositie is weer op een andere wijze ontstaan en heeft een verhaal dat ze graag met het publiek delen. Kom luisteren en geniet, dans en droom met Trio C tot de Derde. Klezmer is van origine de instrumentale muziek van de Jiddisch sprekende Asjkenazische Joden in met name Oost-Europa.

Donderdag 9 januari: Cabaret / Sanne Wallis de Vries / Kom (try-out). Aanvangstijd: 20.30 uur. Toegangsprijs: € 21,00 Kom een avond met Sanne beleven zoals je die niet eerder hebt beleefd. Geflankeerd door haar geweldige vaste muzikanten, neemt ze je op haar eigen unieke wijze mee op een trip door de vlammende verbeelding, langs de rauwe realiteit. Sanne gaat je voor door de diepste, donkerste en meest dampende plekken van de menselijke ziel en viert vol vuur dat wat ons bindt: de menselijkheid. Met spijkerzoete stand-up comedy en suikerharde muziek. Tekst en spel: Sanne Wallis de Vries / Muziek: Dionys Breukers en Wouter Planteijdt

Vrijdag 10 januari: Concert / Pater Moeskroen / De Reservebelgen. Aanvangstijd: 20.30 uur. Toegangsprijs: € 20,00. Alé! De mannen van Pater Moeskroen zijn terug, dit maal mét identiteitscrisis. De geneugten van de wielersport, trappisten en friet met zure mayo hebben een vurige wens bij de heren los gemaakt; zich aansluiten bij België. Met een kolossale bepakking aan instrumenten gaan de goedgemutste multi-instrumentalisten op zoek naar het beloofde land; Vlaanderen. In de voorstelling ‘De Reservebelgen’ ondergaan de Paters een inburgeringscursus om de status van Belg te bereiken. Staat u deze Bourgondiërs bij in deze feel-good-folk voorstelling vol nieuwe Pater Moeskroen liederen? Of ze hun doel bereiken, beslissen we na de afterparty in de foyer. Pater Moeskroen zwaait u aldaar uit met een bloemlezing uit de hits van weleer en zorgt ervoor dat de wegen vrolijk en voldaan scheiden; het publiek naar huis, de Paters naar Vlaanderen?

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter