Activiteiten
Veel cabaret in nieuwe jaar bij Ludens

Dit is het overzicht van de voorstellingen in Theater Ludens in de periode van 9 tot en met  17 januari 2020. U kunt kaarten bestellen via de website www.theaterludens.nl. De kassa is geopend zaterdag van 14.00 – 16.00 uur en één uur voor aanvang van iedere voorstelling. Telefoon kassa: 387 11 68.

Donderdag 9 januari: Cabaret / Sanne Wallis de Vries / Kom (try-out). Aanvangstijd: 20.30 uur. Toegangsprijs: € 21,00. Kom een avond met Sanne beleven zoals je die niet eerder hebt beleefd. Geflankeerd door haar geweldige vaste muzikanten, neemt ze je op haar eigen unieke wijze mee op een trip door de vlammende verbeelding, langs de rauwe realiteit. Sanne gaat je voor door de diepste, donkerste en meest dampende plekken van de menselijke ziel en viert vol vuur dat wat ons bindt: de menselijkheid. Met spijkerzoete stand-up comedy en suikerharde muziek. Tekst en spel: Sanne Wallis de Vries / Muziek: Dionys Breukers en Wouter Planteijdt

Vrijdag 10 januari: Concert / Pater Moeskroen / De Reservebelgen. Aanvangstijd: 20.30 uur. Toegangsprijs: € 20,00.  Alé! De mannen van Pater Moeskroen zijn terug, dit maal mét identiteitscrisis. De geneugten van de wielersport, trappisten en friet met zure mayo hebben een vurige wens bij de heren los gemaakt; zich aansluiten bij België. Met een kolossale bepakking aan instrumenten gaan de goedgemutste multi-instrumentalisten op zoek naar het beloofde land; Vlaanderen. In de voorstelling ‘De Reservebelgen’ ondergaan de Paters een inburgeringscursus om de status van Belg te bereiken. Staat u deze Bourgondiërs bij in deze feel-good-folk voorstelling vol nieuwe Pater Moeskroen liederen? Of ze hun doel bereiken, beslissen we na de afterparty in de foyer. Pater Moeskroen zwaait u aldaar uit met een bloemlezing uit de hits van weleer en zorgt ervoor dat de wegen vrolijk en voldaan scheiden; het publiek naar huis, de Paters naar Vlaanderen?

Zaterdag 11 januari: Cabaret / Pieter Jouke / Gloeiende plaat. Aanvangstijd: 20.30 uur. Toegangsprijs: € 17,50. Een leuk cadeautje van Theater Ludens voor het nieuwe jaar: twee kaartjes voor de prijs van één. In zijn voorstelling ‘Gloeiende Plaat’ neemt Pieter Jouke verantwoordelijkheid. Hij zat even in het oog van de orkaan, maar nu is hij er weer. Voordat hij ook maar denkt aan het verbeteren van de wereld, wil hij die (wereld) eerst begrijpen. Dat doet hij door vragen op te werpen. U mag daarop antwoorden. Maar u mag zich ook verbazen over wat er omgaat in het hoofd van deze wereldbestormer. Nooit heeft hij slechts één gedachte tegelijk. Tijdens het rennen van marathons, het beoefenen van de krijgskunst Krav Maga, het schrijven van boeken, columns en voorstellingen; altijd zijn er die gedachtespinsels, ideeën, invallen, overpeinzingen in dat overkokende brein. Ze zijn niet meer tegen te houden, ze knallen eruit in deze voorstelling. Alsof er nog een horde Pieter Joukes rondrent in zijn hoofd. Hij is talig, interactief, keihard en goudeerlijk. Houd u vast. En hem. Jouke maakt ook deel uit van De Staat van Verwarring (met absurdist Ronald Snijders) en excelleerde op de buis bij het one-liners gezelschap van ‘Pieter Jouke dames en heren’ Padoem Patsss (BNN-VARA). Daarnaast schrijft hij teksten voor verschillende cabaretiers en voor vele radio-en TV programma’s o.a. De Taalstaat en Zondag met Lubach. Hij was te zien bij CQC, De slimste mens, Koppensnellers, Het Gesprek en Wat vindt Nederland. Jouke is initiatiefnemer van de Humormarathon voor CliniClowns) en is één van de drie breinen achter Buro Renkema (samen met Arjen Lubach en Edo Schoonbeek).

Donderdag 16 januari: Lunchconcert / Sara Barakat, Hidde Stobbe, Jan Willem Passchier. Aanvangstijd: 12.30 uur. Toegangsprijs: € 8,50. Sara Barakat (sopraan), Hidde Stobbe (bariton) en Jan Willem Passchier (piano) brengen een mooi muzikaal programma ten gehore met onder andere ‘The Telephone’ van Gian Carlo Mennoti (1911-2007), waarin liefde en aandacht sleutelwoorden zijn, maar het lijkt of het mobieltje het allerbelangrijkste is in het leven.

Donderdag 16 januari: Local Heroes / Talentenloods. Aanvangstijd: 19.30 uur. Toegangsprijs: € 5,50, tot 21 jaar: gratis. Het Open Podium 12-21 is voor de jeugd om hun talenten voor het voetlicht te brengen op een breed gebied van muziek, dans, theater, schrijven, tekenen, sport, multimedia tot techniek. Er zijn vijf Open Podiumavonden, waarvan vier voor jeugd van 12-21 jaar en de laatste voor leerlingen van groep 8 basisschool als start-up. Iedere avond worden Two Talents gekozen door een jury, die mogen optreden tijdens de Slotavond in Theater Ludens. Daarna kan iedereen die heeft opgetreden bij Talentenloods deelnemen aan de Buitenpodia.

Talentenloods houdt geen talentenjacht, maar ondersteunt en stimuleert talent. Verschillende jongeren komen terug om nieuw werk te laten horen. Talentenloods wil ook een werkplaats voor jongeren zijn. Zo is er ook plaats voor gastpresentatoren, assistentie bij techniek, foto en film, pr en scouting. Het is de plek om met je talent aan de slag te gaan in Leidschendam-Voorburg. Daarnaast wil Talentenloods een stimulans zijn voor andere plaatsen in Nederland.

Vrijdag 17 januari:  POP café / Podium voor lokaal talent. Aanvangstijd: 20.30 uur. Toegangsprijs: GRATIS. Drumschool Voorburg en Theater Ludens presenteren de Drumschool Voorburg Bandpresentatie in de foyer van Theater Ludens. Lekkere live muziek, de bar is open, de mensen gezellig… wat wil een mens nog meer? Een topavond dus!