Activiteiten
Tim Knol en Lucky Fonz III in Theater Ludens

Hierbij een overzicht van de voorstellingen in Theater Ludens in de periode van 16 tot en met 24 januari. U kunt kaarten bestellen via de website www.theaterludens.nl. De kassa is geopend zaterdag van 14.00 – 16.00 uur en één uur voor aanvang van iedere voorstelling. Telefoon kassa: 387 11 68.

Donderdag 16 januari: Lunchconcert / Sara Barakat, Hidde Stobbe, Jan Willem Passchier. Aanvangstijd: 12.30 uur. Toegangsprijs: € 8,50. Sara Barakat (sopraan), Hidde Stobbe (bariton) en Jan Willem Passchier (piano) brengen een mooi muzikaal programma ten gehore met onder andere ‘The Telephone’ van Gian Carlo Mennoti (1911-2007), waarin liefde en aandacht sleutelwoorden zijn, maar het lijkt of het mobieltje het allerbelangrijkste is in het leven…

Donderdag 16 januari: Local Heroes / Talentenloods. Aanvangstijd: 19.30 uur. Toegangsprijs: € 5,50, tot 21 jaar: gratis. Het Open Podium 12-21 is voor de jeugd om hun talenten voor het voetlicht te brengen op een breed gebied van muziek, dans, theater, schrijven, tekenen, sport, multimedia tot techniek. Er zijn vijf Open Podiumavonden, waarvan vier voor jeugd van 12-21 jaar en de laatste voor leerlingen van groep 8 basisschool als start-up. Iedere avond worden Two Talents gekozen door een jury, die mogen optreden tijdens de Slotavond in Theater Ludens. Daarna kan iedereen die heeft opgetreden bij Talentenloods deelnemen aan de Buitenpodia.

Vrijdag 17 januari: POP café / Podium voor lokaal talent. Aanvangstijd: 20.30 uur. Toegangsprijs: GRATIS.  Drumschool Voorburg en Theater Ludens presenteren de Drumschool Voorburg Bandpresentatie in de foyer van Theater Ludens. Lekkere live muziek, de bar is open, de mensen gezellig… wat wil een mens nog meer? Een topavond dus!

Zaterdag 18 januari: Concert / Tim Knol / Lost & Found 2. Aanvangstijd: 20.30 uur. Toegangsprijs: € 19,00. Na het verschijnen van zijn titelloze debuut in 2010 ging het hard met Tim Knol. De plaat kreeg lovende kritieken, single Sam werd een hit. Nederland maakte kennis met Tim Knol en was gelijk overtuigd van zijn talent. Dit bevestigde hij met Days, zijn tweede album. Hij speelde op alle grote festivals, in talloze clubs en deed verschillende theatertours. Tim groeide uit tot een grote naam in de Nederlandse popmuziek. Begin 2018 verschijnt zijn vierde plaat Cut the Wire. Voorjaar 2019 is hij te zien in een nieuw theaterconcert Lost & Found 2, waarin hij veel werk van de nieuwe cd, maar ook een aantal mooie covers speelt, waarover hij ook deze keer prachtige verhalen vertelt.

Zondag 19 januari: Jeugdvoorstelling / Mark van Vliet / De Reuze Dwerg die een kopje kleiner wil zijn (4+). Aanvangstijd: 14.00 uur. Toegangsprijs: € 10,00. ‘De Reuze Dwerg die een kopje kleiner wil zijn’ is een spannend avontuur vol humor en fantasie waarbij op een speelse en toegankelijke manier klassieke muziek tot leven wordt gebracht! Een genot voor de gehele familie! Ivan is veel te groot voor een dwerg! Hij past niet op een stoel, niet in zijn huis en zelfs zijn kleren zijn te klein. Hij is dol op klassieke muziek, maar alle instrumenten van de dwergen begeven het onder zijn gewicht. In een groot Russisch avontuur gaat Ivan op zoek naar zijn ware zelf. Samen met zijn nieuwe vrienden Vladimir de koopman, het tovervrouwtje Baba Yaga, de vals-zingende Vuurvogel en een enorme Neus, komt hij erachter dat groot zijn misschien helemaal zo gek nog niet is… Gedurende de voorstelling leert Ivan dat iedereen goede en slechte eigenschappen heeft en dat wat een ander verschillend maakt juist heel bijzonder kan zijn.

De voorstelling ‘De Reuze Dwerg die een kopje kleiner wil zijn’ is geïnspireerd op van oorsprong Slavische sprookjes en wordt gespeeld onder begeleiding van klassieke muziek van onder andere Tsjaikovski, Moessorgski, Shostakovich en Stravinsky. Met instrumenten als de trombone en de Russische balalaika is het een muzikaal festijn!

Donderdag 23 januari: Cinema + / Frida , met inleiding door Anne Marie Boorsma. Aanvangstijd lezing: 14.30 uur. Aanvangstijd film: 15.30 uur. Toegangsprijs film met inleiding: € 12,00. Toegangsprijs film met inleiding met bibliotheekpas: € 11,00. Toegangsprijs film: € 8,00. Toegangsprijs film met bibliotheekpas: € 7,00. Frida (VS/Canada/Mexico 2002) Biografie van Julie Taymor. Met o.a. Salma Hayek, Alfred Molina, Geoffrey Rush, Ashley Judd en Antonio Banderas. Frida Kahlo was een beeldend kunstenares en politiek activiste uit Mexico. Het was het persoonlijke project van Salma Hayek, zelf Mexicaanse, om de biografische film over Frida van de grond te krijgen. Frida begint als eigenwijs politiek studentje, krijgt een zwaar verkeersongeluk, raakt al revaliderend gefascineerd door de schilderkunst, komt onder invloed van de beroemde schilder Diego Rivera (Molina), en vindt later meer haar eigen weg.

Theater Ludens en de Bibliotheek aan de Vliet werken samen met het WOEJ. Hierdoor kan busvervoer naar de film worden geregeld. Voor meer informatie: www.theaterludens.nl

Donderdag 23 januari: Cinema + / The Mule. Aanvangstijd: 20.00 uur. Toegangsprijs: € 8,00. Toegangsprijs met bibliotheekpas: € 7,00. The Mule (VS 2018). Thriller van Clint Eastwood. Met o.a. Clint Eastwood, Bradley Cooper, Laurence Fishburne. Als een negentigjarige, prijswinnende dagleliekweker (Eastwood) met een onberispelijke staat van dienst door internetconcurrentie failliet gaat, rolt hij in een baantje als drugskoerier. Alles in deze misdaadkomedie-met-een-knipoog is cliché en belegen: van de houterige uitwerking tot de boerenslimheid van deze witte antiheld uit het Middenwesten, waar Mexicanen nog ‘bonenvreters’ heten, Afro-Amerikanen ‘negervolk’ en vrouwen hoer of madonna zijn. En toch is Eastwoods schalkse provocatie van de politiek correcte wind die door de VS waait vermakelijk als een stoute jongensdroom.

Vrijdag 24 januari: Cabaret / Lucky Fonz III /Buiten de Lijnen (try-out). Aanvangstijd: 20.30 uur. Toegangsprijs: € 18,50. Lucky Fonz III is natuurlijk één van Nederlands meest geliefde zangers, bekend van hits als ‘Ik heb een meisje’, ‘Linde met een E’ en ‘App Me’, en tv-programma’s als DWDD, Pauw en De Slimste Mens. Maar het theaterpubliek heeft Lucky Fonz inmiddels ook op een andere manier leren kennen; als bijzondere theatermaker, met shows waarin hij cabaret, kleinkunst en unieke liedjes combineert tot een onvergelijkbaar geheel.

In 2020 keert Lucky Fonz eindelijk weer terug naar de theaters, met een geheel nieuwe show. In ‘Buiten de lijnen’ pakt Lucky Fonz de grote vragen aan, zoals ‘Wat is de zin van het leven?’ en ‘Waarom staat er die w in erwt?’ Naast de antwoorden brengt Lucky in ‘Buiten de lijnen’ wederom alle elementen die zijn shows zo origineel maken: mooie liedjes, aparte verhalen, humor, diepgang en -vooral- ontroering.