Dit is het overzicht van de voorstellingen in Theater Ludens in de periode van 6 tot en met 14 februari. U kunt kaarten bestellen via de website www.theaterludens.nl. De kassa is geopend zaterdag van 14.00 – 16.00 uur en één uur voor aanvang van iedere voorstelling. Telefoon kassa: 387 11 68.

  • Donderdag 6 februari: Cinema + / At Eternity’s gate, met inleiding door Anne Marie Boorsma (kunsthistorica). Aanvangstijd lezing: 14.30 uur. Aanvangstijd film: 15.30 uur; Toegangsprijs film met inleiding: € 12,00. Toegangsprijs film met inleiding met bibliotheekpas: € 11,00. Toegangsprijs film: € 8,00. Toegangsprijs film met bibliotheekpas: € 7,00.

At Eternity’s Gate (Frankrijk/Ierland/VS/Zwitserland/Verenigd Koninkrijk 2018) Drama van Julian Schnabel. Met o.a. Willem Dafoe, Rupert Friend, Oscar Isaac en Mads Mikkelsen. Impressionistisch portret van de laatste maanden uit het leven van Vincent van Gogh. Gemaakt door Julian Schnabel, regisseur van onder meer The Diving Bell and The Butterfly en zelf ook kunstschilder. Schnabel stond erop dat Dafoe Van Gogh zou spelen, ook al was de acteur met zijn 63 jaar bijna twee keer zo oud als Vincent (die stierf op zijn 37ste). Schnabel krijgt gelijk, want Dafoe maakt een onuitwisbare indruk als de gekwelde, maar ook bezielde en gedreven kunstenaar. En werd uitgeroepen tot beste acteur op het festival van Venetië 2018. Voorafgaand aan de film geeft kunsthistorica Anne Marie Boorsma een lezing.

Theater Ludens en de Bibliotheek aan de Vliet werken samen met WOEJ. Hierdoor kan busvervoer naar de film worden geregeld. Voor meer informatie: www.theaterludens.nl

  • Donderdag 6 februari: Cinema+ / Rocketman. Aanvangstijd: 20.00 uur. Toegangsprijs: € 8,00. Toegangsprijs met bibliotheekpas € 7,00.

Rocketman (Verenigd Koninkrijk/VS 2019) Biografie van Dexter Fletcher. Met o.a. Taron Egerton, Richard Madden, Bryce Dallas Howard en Stephen Graham. Deze biopic over Britse poplegende Elton John doet qua toon en thematiek nogal denken aan Bohemian Rhapsody, de succesfilm over Queen van een jaar eerder. Niet verwonderlijk: regisseur Dexter Fletcher was officieus ook verantwoordelijk voor die film (hij verving ontslagen regisseur Bryan Singer). Maar Rocketman is de betere van de twee, omdat het overbekende verhaal (ster worstelt met roem) in een inventieve musicalvorm is gegoten en wat minder braafjes wordt gebracht. Hoofdrolspeler Taron Egerton zingt bovendien alles zelf, met zeer aanstekelijk resultaat.

Theater Ludens en de Bibliotheek aan de Vliet werken samen met het WOEJ. Hierdoor kan busvervoer naar de film worden geregeld.

  • Zaterdag 8 februari:  Cabaret / Meisjes met de Wijsjes / Moerstaal (try-out). Aanvangstijd: 20.30 uur. Toegangsprijs: € 16,50.

Met hun eerste theatervoorstelling Tegeltjeswijsheid veroverden de Meisjes met de Wijsjes het hart van de theaterbezoeker. In hun tweede voorstelling Moerstaal liggen de tegeltjes in scherven en proberen zij de stukken aan elkaar te lijmen. De woorden hebben een andere volgorde gekregen en de liedjes zijn nog brutaler. Wie denkt hun repertoire nu wel te kennen wordt enorm verrast.

Nederland. Het land waar je van je fiets afwaait en er altijd een gratis douche op de loer ligt. Het land waar de mensen het gelukkigst zijn, maar waar ook het meest wordt geklaagd. Het land waar iedereen tolerant is, maar niemand welkom en waar Zwarte Piet moet blijven. Het land waar burenruzies, geluidsoverlast en onbeschoft gedrag in het verkeer, op de sportvelden of in de supermarkt moeten worden bestreden met hashtags. Zijn wij zo direct als men beweert of zijn we gewoon lomp? Zijn wij nou échte praters of zwijgen we liever, want wat zullen de buren wel niet denken? De Meisjes willen wel even praten. In hun eigen muzikale taal, onze moerstaal… Laat je door de Meisjes met de Wijsjes omverblazen om met een zonnige lach de zaal te verlaten.

  • Donderdag 13 februari: Lunchconcert. Aanvangstijd: 12.30 uur. Toegangsprijs: € 8,50. Dit lunchconcert wordt verzorgd door studenten van Codarts, Rotterdam

 

  • Vrijdag 14 februari: LocalHeroes / Talentenloods. Aanvangstijd: 19.30 uur. Toegangsprijs: € 5,50.

Het Open Podium 12-21 is voor de jeugd om hun talenten voor het voetlicht te brengen op een breed gebied van muziek, dans, theater, schrijven, tekenen, sport, multimedia tot techniek. Er zijn vijf Open Podiumavonden, waarvan vier voor jeugd van 12-21 jaar en de laatste voor leerlingen van groep 8 basisschool als start-up. Iedere avond worden Two Talents gekozen door een jury, die mogen optreden tijdens de Slotavond in Theater Ludens. Daarna kan iedereen die heeft opgetreden bij Talentenloods deelnemen aan de Buitenpodia.

Talentenloods houdt geen talentenjacht, maar ondersteunt en stimuleert talent. Verschillende jongeren komen terug om nieuw werk te laten horen. Talentenloods wil ook een werkplaats voor jongeren zijn. Zo is er ook plaats voor gastpresentatoren, assistentie bij techniek, foto en film, pr en scouting. Het is de plek om met je talent aan de slag te gaan in Leidschendam-Voorburg. Daarnaast wil Talentenloods een stimulans zijn voor andere plaatsen in Nederland.