Dit is het overzicht van de voorstellingen in Theater Ludens in de periode van 13 tot en met 21 februari. U kunt kaarten bestellen via de website www.theaterludens.nl. De kassa is geopend zaterdag van 14.00 – 16.00 uur en één uur voor aanvang van iedere voorstelling. Telefoon kassa: 387 11 68.

Donderdag 13 februari: Lunchconcert / Dividivivi3 /. Aanvangstijd: 12.30 uur. Toegangsprijs: € 8,50. Dividivi3 bestaat uit Rieneke Brink (fluit), Paloma de Beer (hobo) en Ilse Eijsink (klarinet). Zij vormen een eigenwijs blazerstrio dat graag van de gebaande paden afwijkt. Met volle teugen genieten zij van het ontwikkelen en uitvoeren van bijzondere muzikale projecten en concerten waarbij ze al hun creatieve en artistieke vaardigheden kunnen aanspreken. Ook van hun reguliere concerten maken zij iets bijzonders. Programma’s stellen zij samen rondom een thema waarbij ze tijdens hun optredens mondelinge toelichting geven. Zo weten zij als geen ander door humor en bevlogenheid hun publiek aan zich te binden en te betoveren.

Muzikale genieën van alle tijden. Wie inspireerden hen? Wie hebben zij geïnspireerd? Arrangeur Bram Faber heeft zich door Sweelinck laten inspireren en heeft speciaal voor Dividivi3 de Sweelinck Medley gemaakt. Een geniale voorloper van de boogie woogie klinkt in pianosonate 32 van Beethoven. De ‘jazzy’ variatie uit deze sonate is gearrangeerd door Hugo Bouma en wordt aangevuld door zijn eigen, op dit stuk geïnspireerde, variatie. Beethoven had de Italiaanse componist Clementi als groot voorbeeld. Zelfs popartiesten hebben zich door Clementi latenbeïnvloeden! Schnittke, een componist die zocht naar een nieuwe stijl van componeren, laat in de Suite im alten Stil juist zijn fascinatie voor barokmuziek naar voren komen.

Vrijdag 14 februari: LocalHeroes / Talentenloods. Aanvangstijd: 19.30 uur. Toegangsprijs: € 5,50 (tot 21 jaar GRATIS). Het Open Podium 12-21 is voor de jeugd om hun talenten voor het voetlicht te brengen op een breed gebied van muziek, dans, theater, schrijven, tekenen, sport, multimedia tot techniek. Er zijn vijf Open Podiumavonden, waarvan vier voor jeugd van 12-21 jaar en de laatste voor leerlingen van groep 8 basisschool als start-up.

Iedere avond worden Two Talents gekozen door een jury, die mogen optreden tijdens de Slotavond in Theater Ludens. Daarna kan iedereen die heeft opgetreden bij Talentenloods deelnemen aan de Buitenpodia.

Talentenloods houdt geen talentenjacht, maar ondersteunt en stimuleert talent. Verschillende jongeren komen terug om nieuw werk te laten horen. Talentenloods wil ook een werkplaats voor jongeren zijn. Zo is er ook plaats voor gastpresentatoren, assistentie bij techniek, foto en film, pr en scouting. Het is de plek om met je talent aan de slag te gaan in Leidschendam-Voorburg. Daarnaast wil Talentenloods een stimulans zijn voor andere plaatsen in Nederland.

Zaterdag 15 februari: Concert / Leoni Jansen & Erik Rutjes/ Uitgekleed. Aanvangstijd: 20.30 uur. Toegangsprijs: 20,00. We kennen Leoni Jansen van haar muziekprogramma’s met covers en traditionals, uitgevoerd in eigenzinnige arrangementen. In Uitgekleed gaat ze een stap verder. “Hoog tijd voor eigen nummers!”, aldus Jansen. Met een rugzak vol levenservaring is ze de studio in gedoken, samen met meestergitarist Erik Rutjes. Zo ontstond een verzameling songs waarin Jansen en Rutjes louter hun eigen hart laten spreken. In Uitgekleed zijn naast eigen nummers ook liedjes te horen die bevriende schrijvers en componisten speciaal voor haar hebben gemaakt. Leoni Jansen: zang, gitaren, cittern en bodhran; Erik Rutjes: gitaren, mandoline, dobro en zang.

Donderdag 20 februari: Cabaret / Javier Guzman / Guzmán. Aanvangstijd: 20.30 uur. Toegangsprijs: € 20,00. Na Ga-Bie-Jer komt Javier met Guzmán. Het is het tweede programma in een trilogie, die afgesloten zal worden met Francisco. In Guzmán kijkt Guzman terug op zijn grillige leven, zijn stormachtige carrière en vertelt hij dingen die je nog niet van hem wist. Dingen die wellicht herkenbaar zijn, dingen die op zijn minst opmerkelijk zijn, dingen die opzienbarend zijn. Zijn het ontboezemingen? Wie weet. Het zijn onder andere juist die dingen waar je normaal gesproken misschien niet eens om moet lachen, maar vanavond wel. Dat staat nu al vast. De levensloop van Javier heeft ridicuul veel gelijkenissen met het land waar hij al vanaf zijn 17e op de planken staat.