Nieuws
Veur Theater: ‘We kunnen nog een seizoen door’

‘Het Veur Theater kan nog een jaar door’. Dat is de reactie van de top van het Leidschendamse theater op nieuwe afspraken die met Theater Ludens en de gemeente zijn gemaakt over de samenwerking tussen beide theaters en de vorming van één organisatie met twee podia in 2021.

‘Het was voor ons spannend of we door konden gaan met de programmering voor het komend seizoen. Aan de vele vragen van onze bezoekers in het theater te merken vonden zij het ook zeer spannend of wij er komend seizoen nog wel zouden zijn. De vele steunbetuigingen hebben ons gesterkt in de gesprekken de afgelopen maanden en gelukkig hebben we samen met de gemeente het financiële deel grotendeels op kunnen lossen’.

‘Dit, samen met de opbrengsten van de particuliere doneeractie van Tessa Hoenselaar, geeft ons de zekerheid om er een mooi seizoen van te maken.

De financiële zekerheid geeft ons ook de ruimte en tijd om de samenwerking met Ludens vorm te gaan geven de komende maanden en samen te werken aan een plan voor één organisatie met twee podia. Binnenkort zullen wij met meer informatie komen over de start van de kaartverkoop voor seizoen 2020-2021. Naar verwachting zal dit begin april plaatsvinden’, aldus de verklaring van het Veur Theater.

Bij Theater Ludens reageert men verheugdop het feit dat er nu toch één theaterorganisatie met twee podia (Voorburg en Leidschendam) komt, zoals B&W en de gemeenteraad willen. Ook is men tevreden over het feit dat er meer subsidie komt (315.000 euro in plaats van 300.000 euro). Binnen het theater is er nog wel enige scepsis over het welslagen van de operatie waarbij verwezen wordt naar de gang van zaken in 2019. Toen lagen er ook al soortgelijke afspraken die later niet in daden werden omgezet.