Nieuws
Zorgen over nieuw sekscentrum bij Voorburg

De verplaatsing van de Haagse prostitutie uit de Geleen- en Doubletstraat naar een nieuwe plek tussen de Lekstraat en de spoorbaan, direct onder het Schenkviaduct, verontrust D66 in Leidschendam-Voorburg.

Gemeenteraadslid Charlotte Bos wil van B&W weten wat die denken te gaan doen tegen straatprostitutie in Voorburg-Noord en Voorburg-West die volgens haar zal ontstaan als klanten in de buurt van het nieuwe Haagse sekscentrum naar betaalde seks gaan zoeken.

‘Welke maatregelen willen B&W treffen om aanzuigende werking van illegale prostitutie die in dit centrum een plek zullen krijgen, te voorkomen? Hoe willen B&W handhavingsbeleid uitvoeren? Welke maatregelen willen B&W treffen om overlast van het prostitutiecentrum voor omwonenden in onze gemeente te voorkomen’, zo vraagt het gemeenteraadslid.

Charlotte Bos wil tevens vernemen of B&W van de Haagse plannen op de hoogte waren en of er overleg is geweest met de collega’s in Den Haag. In de Haagse plannen wordt onder meer gesproken over een sekshotel. (foto PvdA Den Haag)