Nieuws
HMC-arts adviseert korte powernap

Even een dutje doen tijdens werktijd. Voor veel mensen klinkt het (letterlijk) als een droom, maar bij steeds meer bedrijven is het de werkelijkheid. Is een powernap echt bevorderlijk voor de productiviteit of werkt zo’n schoonheidsslaapje juist averechts? Arthur Kurvers, somnoloog van  ziekenhuisgroep HMC, geeft bij EditieNL uitleg. ,,Er speelt een proces in ons lichaam dat ervoor zorgt dat we rond het middaguur een dip krijgen. Een powernap zou op dat moment een goed idee zijn, want dat geeft je een boost waardoor je je fitter en alerter voelt.”

Toch zitten er een paar haken en ogen aan. Zo moet je ervoor waken dat je niet te lang slaapt. ,,Als je langer dan twintig minuten slaapt, kun je in je diepe slaap belanden. Als je dan wakker wordt, voelt het alsof je een jetlag hebt. Je bent dan allesbehalve fit. Het is echt bedoeld om je middagdip te boven te komen. Als je chronisch slaaptekort hebt, gaat een powernap niet helpen.”

Benieuwd naar het hele item? Kijk dan op de site van RTL Nieuws/Editie NL: https://www.rtlnieuws.nl/editienl/artikel/5016446/powernap-op-werk-bevorderlijk-productiviteit (bron HMC)

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter