Activiteiten
Volle bak in Theater Ludens

Dit is  het overzicht van de voorstellingen in Theater Ludens in de periode van 5 tot en met 13 maart. U kunt kaarten bestellen via de website www.theaterludens.nl. De kassa is geopend woensdag en zaterdag van 14.00 – 16.00 uur en één uur voor aanvang van iedere voorstelling. Telefoon kassa: 387 11 68.

Donderdag 5 maart: Cinema + / Le grand bain/Sink or swim. Aanvangstijd: 15.00 uur. Toegangsprijs: € 8,00, met bibliotheekpas: € 7,00. Le grand bain/ Sink or Swim (België/Frankrijk 2018) Komedie van Gilles Lellouche. Met o.a. Mathieu Amalric, Guillaume Canet, Benoît Poelvoorde, Jean-Hugues Anglade. De depressieve Bertrand Amalric) vindt langzaam maar zeker plezier in het leven terug wanneer hij zich aansluit bij groepje mannelijke synchroonzwemmers. Ook de andere zwemmers hebben zo hun eigen problemen, maar schaamte over hun favoriete bezigheid is er niet een van. Prettige mix van sociale komedie en sportfilm (de heren gaan meedoen aan het WK) vol mannen van middelbare leeftijd in speedo’s. Plat en clichématig soms, maar ook energiek en in zijn beste momenten onweerstaanbaar. Grote hit in Frankrijk.

Theater Ludens en de Bibliotheek aan de Vliet werken samen met het WOEJ. Hierdoor kan busvervoer naar de film worden geregeld. Voor meer informatie: www.theaterludens.nl

Donderdag 5 maart: Cinema + / Yesterday. Aanvangstijd: 20.00 uur. Toegangsprijs: € 8,00, met bibliotheekpas: € 7,00. Yesterday (Verenigd Koninkrijk 2019). Komedie van Danny Boyle. Met o.a. Himesh Patel, Lily James, Sophia Di Martino, Ellise Chappell en Meera Syal. Het klinkt als een wat infantiele dagdroom van een mislukte muzikant: op een dag word je wakker en blijkt niemand The Beatles meer te kennen. Alleen jij herinnert je al hun hits, die je nu kunt gaan spelen als je eigen composities. In Yesterday overkomt het singer-songwriter Jack (Patel), die eerst zijn vrienden overrompelt (onder wie schattige love-interest James), daarna Ed Sheeran van de radio speelt en ten slotte de wereld verovert. Even mal als origineel concept van scenarist Richard Curtis (Notting Hill) levert geen briljante muzieksatire op, maar wel gewoon een leuke, vlotte, swingende romcom vol frisse acteurs.

Theater Ludens en de Bibliotheek aan de Vliet werken samen met het WOEJ. Hierdoor kan busvervoer naar de film worden geregeld. Voor meer informatie: www.theaterludens.nl

Zaterdag 7 maart: Concert / Ocobar / Holland-Amerika Lijn. Aanvangstijd: 20.30 uur. Toegangsprijs: € 21,00. Theater Ludens wil alle bezoekers kennis laten maken met de trip van Ocobar in de voorstelling Hollands-Amerika Lijn. Daarom nu twee kaartjes voor de prijs van één! Naast het vervoeren van landverhuizers naar de USA, zorgde de scheepvaartmaatschappij Holland-Amerika Lijn er ook voor dat succesvolle Nederlandse muzikanten de States bereikten. Andersom brachten de schepen blues, rock, jazz en funk vanuit New York naar Nederland.

Wat hebben Willy Alberti en Golden Earring met elkaar gemeen? Waarom gingen Willem Duyn en Sjoukje van ’t Spijker niet naar Amerika, toen ze daar waren doorgebroken als Mouth & MacNeal? En waarom kon de manager van Elvis Presley niet terug naar zijn woonplaats Breda? De Rotterdamse band Ocobar pakt de koffers voor de trans-Atlantische trip en gaat op zoek naar de muziek, beelden en verhalen die de Holland-Amerika Lijn teweeg heeft gebracht. Met songs van onder anderen Willie Nelson, Eric Clapton, Stray Cats, The Band en Hank Williams.

Zondag 8 maart: Jeugdvoorstelling (4+) / Theatergroep Koek en Ui / Van Mij! Aanvangstijd: 14.00 uur. Toegangsprijs: € 10,00. ,,Dit huis is van mij, deze stoel is van mij, deze jas is van mij, deze lamp is van mij. Wil je misschien een koekje? Kijk, er zit chocola op. Lekker joh! Wil je er één? Ja? Vette pech, want ze zijn van mij! Van mij, van mij, van mij! Alles hier is van mij!” Flo heeft een huisje. Een huisje waarin alles van haar is. Van de kast tot aan de spijker in de muur. Alles is van haar. En delen… daar doet ze niet aan. Dan krijgt ze onverwachts bezoek van Alex en haar koffer. Wat komt Alex eigenlijk doen? En waarom heeft ze die koffer bij zich? En hoezo mag Flo niet heel even kijken wat er in de koffer zit? Van mij! is een humoristische voorstelling over delen, vriendschap, eenzaamheid en een koffer met een geheim. Theatergroep Koek en Ui is een nieuw theatergezelschap bestaande uit theatermakers Lotte Middendorp en Janiek Vreeken. Met een grote dosis energie, humor en fantasie zorgt Koek en Ui ervoor dat niet alleen de kinderen, maar ook de ouders een lach op hun gezicht hebben tijdens de voorstelling.

Donderdag 12 maart: Lunchconcert; Aanvangstijd: 12.30 uur. Toegangsprijs: € 8,50. Dit lunchconcert wordt verzorgd door studenten van Codarts, Rotterdam

 Donderdag 12 maart : Cinema + / Sweet country. Aanvangstijd: 20.00 uur. Toegangsprijs: € 8,00, met bibliotheekpas: € 7,00. Sweet Country: (Australië 2017). Western van Warwichk Thornton. Met o.a. Hamilton Morris, Natssia Gorey Furber, Bryan Brown en Sam Neill. Centraal-Australië, 1929. Wanneer Aboriginal Sam Kelly (Morris) uit zelfverdediging een witte boer doodschiet, trekt hij met zijn vrouw de woestijn in om uit handen van de jagende meute te blijven. Krachtige, melancholieke western van Thornton (zelf Aboriginal) over racisme en de oprukkende ‘witte beschaving’ in Australië aan het begin van de vorige eeuw. Thornton simplificeert de geschiedenis niet tot een verhaal over daders en slachtoffers of over goed en slecht, maar laat de mens in al zijn grijstinten zien. Hard, maar vaak ook poëtisch en grappig.

Theater Ludens en de Bibliotheek aan de Vliet werken samen met het WOEJ. Hierdoor kan busvervoer naar de film worden geregeld. Voor meer informatie: www.theaterludens.nl

Vrijdag 13 maart: Local Heroes / Talentenloods. Aanvangstijd: 19.30 uur. Toegangsprijs: € 5,50, tot 21 jaar gratis. Het Open Podium 12-21 is voor de jeugd om hun talenten voor het voetlicht te brengen op een breed gebied van muziek, dans, theater, schrijven, tekenen, sport, multimedia tot techniek. Er zijn vijf Open Podiumavonden, waarvan vier voor jeugd van 12-21 jaar en de laatste voor leerlingen van groep 8 basisschool als start-up. Iedere avond worden Two Talents gekozen door een jury, die mogen optreden tijdens de Slotavond in Theater Ludens. Daarna kan iedereen die heeft opgetreden bij Talentenloods deelnemen aan de Buitenpodia. Talentenloods houdt geen talentenjacht, maar ondersteunt en stimuleert talent. Verschillende jongeren komen terug om nieuw werk te laten horen. Talentenloods wil ook een werkplaats voor jongeren zijn. Zo is er ook plaats voor gastpresentatoren, assistentie bij techniek, foto en film, pr en scouting. Het is de plek om met je talent aan de slag te gaan in Leidschendam-Voorburg. Daarnaast wil Talentenloods een stimulans zijn voor andere plaatsen in Nederland.