Activiteiten
Van alles wat in Theater Ludens

Dit is het overzicht van de voorstellingen in Theater Ludens in de periode van 12 tot en met 20 maart. U kunt kaarten bestellen via de website www.theaterludens.nl. De kassa is geopend woensdag en zaterdag van 14.00 – 16.00 uur en één uur voor aanvang van iedere voorstelling. Telefoon kassa: 387 11 68.

Donderdag 12 maart: Lunchconcert. Aanvangstijd: 12.30 uur. Toegangsprijs: € 8,50. Dit lunchconcert wordt verzorgd door studenten van Codarts, Rotterdam.

 Donderdag 12 maart: Cinema + / Sweet country. Aanvangstijd: 20.00 uur. Toegangsprijs: € 8,00, met bibliotheekpas: € 7,00. Sweet Country: (Australië 2017) Western van Warwichk Thornton. Met o.a. Hamilton Morris, Natssia Gorey Furber, Bryan Brown en Sam Neill. Centraal-Australië, 1929. Wanneer Aboriginal Sam Kelly (Morris) uit zelfverdediging een witte boer doodschiet, trekt hij met zijn vrouw de woestijn in om uit handen van de jagende meute te blijven. Krachtige, melancholieke western van Thornton (zelf Aboriginal) over racisme en de oprukkende ‘witte beschaving’ in Australië aan het begin van de vorige eeuw. Thornton simplificeert de geschiedenis niet tot een verhaal over daders en slachtoffers of over goed en slecht, maar laat de mens in al zijn grijstinten zien. Hard, maar vaak ook poëtisch en grappig.

Theater Ludens en de Bibliotheek aan de Vliet werken samen met het WOEJ. Hierdoor kan busvervoer naar de film worden geregeld. Voor meer informatie: www.theaterludens.nl

Vrijdag 13 maart: Local Heroes / Talentenloods. Aanvangstijd: 19.30 uur. Toegangsprijs: € 5,50, tot 21 jaar: gratis. Het Open Podium 12-21 is voor de jeugd om hun talenten voor het voetlicht te brengen op een breed gebied van muziek, dans, theater, schrijven, tekenen, sport, multimedia tot techniek. Er zijn vijf Open Podiumavonden, waarvan vier voor jeugd van 12-21 jaar en de laatste voor leerlingen van groep 8 basisschool als start-up. Iedere avond worden Two Talents gekozen door een jury, die mogen optreden tijdens de Slotavond in Theater Ludens. Daarna kan iedereen die heeft opgetreden bij Talentenloods deelnemen aan de Buitenpodia.

Zaterdag 14 maart:  Concert / Andermans Veren Live / Hoe goed wil je het hebben? Aanvangstijd: 20.30 uur. Toegangsprijs: € 19,00. In de jubileumvoorstelling Hoe goed wil je het hebben? Werkt Andermans Veren Live weer volgens hun succesvolle formule; vakmanschap en muzikaliteit, frisse arrangementen, schitterende duetten en schier onmogelijke a capella partijen. Het gaat beter dan ooit in Nederland. De rijkdom heeft zich met ongekende afmetingen tot in de vezels van onze samenleving genesteld. En dat alles is natuurlijk te danken aan… het cabaret!! Want hielden de kleinkunstenaars ons niet wakker wanneer de regeringsleiders ons in een welverdiende slaap trachtten te sussen? Gingen zij niet voorop in de strijd voor gelijke rechten voor mensch en dier? Spraken zij niet onbaatzuchtig doch met scherpe tong over zaken die hen na aan het hart lagen? Waarom gaat het niet goed in Venezuela? Noord-Korea? Noorwegen? Precies! Omdat daar geen cabaret is! En al helemaal geen Andermans Veren Live! Soms geslepen, maar vaak humorvol laten zij de rijkdom zien van het Nederlandse Cabaretlied. En wat een weelde! Want van Dirk Witte tot Katinka Polderman, van Adèle Bloemendaal tot Jan Beuving, van Karin Bloemen tot Herman van Veen heeft iedereen zijn steentje bijgedragen aan deze fantastische tijd! En namens hen neemt Andermans Veren Live! met alle liefde uw bedankjes in ontvangst.

 Donderdag 19 maart: Cinema + / Fanny and Alexander , met inleiding door Anne Marie Boorsma. Aanvangstijd lezing: 13.00 uur. Aanvangstijd film: 14.00 uur. Toegangsprijs film met inleiding: € 12,00, met bibliotheekpas: € 11,00. Toegangsprijs film: € 8,00, met bibliotheekpas: € 7,00. Fanny and Alexander (Zweden/Frankrijk/Duitsland 1982) Drama van Ingmar Bergman. Met o.a. Pernilla Allwin, Bertil Guve, Ewa Fröling, Jan Malmsjö en Börje Ahlstedt. Twee kinderen groeien begin twintigste eeuw op in een liefdevolle, uitbundige Zweedse theaterfamilie. Maar na de vroegtijdige dood van hun vader trouwt hun moeder met een kille geestelijke die niets van levensvreugde moet hebben. Ontroerend mooi vormgegeven, autobiografische familiesage wordt verteld vanuit het perspectief van de kleine Alexander, een jongetje dat met zijn marionetten en lanterna magica een geheel eigen wereld creëert. Met dit warme pleidooi voor levenslust en verbeeldingskracht maakte Bergman een einde aan zijn veertigjarige carrière als filmregisseur. Hij bleef echter wel televisiefilms schrijven en regisseren.

Theater Ludens en de Bibliotheek aan de Vliet werken samen met het WOEJ. Hierdoor kan busvervoer naar de film worden geregeld. Voor meer informatie: www.theaterludens.nl

 Donderdag 19 maart: Cinema +/ Das schweigende Klassenzimmer. Aanvangstijd: 20.00 uur; Toegangsprijs: € 8,00, met bibliotheekpas: € 7,00. Das Schweigende Klassenzimmer (Duitsland 2018). Drama van Lars Kraume. Met o.a. Jonas Dassler, Michael del Coco, Sina Ebell, Judith Engel en Michael Gwisdek. In Oost-Berlijn neemt een eindexamenklas in 1956 spontaan een minuut stilte in acht uit solidariteit met de Hongaarse opstand, waarbij het volk zich tegen de Russische bezetter keert. Die minuut zet een kettingreactie in gang die levenslange consequenties krijgt. Een waargebeurd verhaal over vriendschap, overtuiging en verraad, met een dramatische rol voor het verzwegen oorlogsverleden van de ouders van de betrokken tieners. Een boeiende geschiedenisles, verpakt als spannend psychologisch drama, van de maker van het al even geslaagde Der Staat gegen Fritz Bauer.

Theater Ludens en de Bibliotheek aan de Vliet werken samen met het WOEJ. Hierdoor kan busvervoer naar de film worden geregeld. Voor meer informatie: www.theaterludens.nl

Vrijdag 20 maart: Popcafé – poptalent uit Leidschendam-Voorburg. Aanvangstijd: 20.00 uur. Voices on Friday met een optreden van de zangleerlingen en zangdocenten van Drumschool Voorburg.