In verpleeghuizen en kleinschalige woonvormen voor ouderen mag geen bezoek meer binnen gelaten worden. Dat heeft het kabinet bepaald om een verdere verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Ouderen zijn extra gevoelig voor het virus.

In de regio Haaglanden is het Haga ziekenhuis aangewezen als centrale post voor de opvang van mensen die door corona zijn besmet. Daartoe is er een speciale huisartsenpost ingericht. Huisartsen dienen patiënten naar deze speciale voorziening door te verwijzen.

Eerstejaars studenten die door de coronacrisis vertraging oplopen bij hun studie zullen pas later een bindend studieadvies krijgen.

ABNAmro heeft besloten dat zzp’ers, ondernemers en mensen met een 0-uren contract die getroffen zijn door de coronacrisis drie maanden uitstel krijgen voor het aflossen van hun hypotheek. De gezamenlijke banken geven ondernemers die een lening tot 2,5 miljoen euro moeten afbetalen, een half jaar uitstel.

Minister Bruno Bruins, oud-burgemeester van Leidschendam-Voorburg, is afgetreden. Hij was verantwoordelijk voor het coronabeleid. De bewindsman werd woensdagavond onwel. Na onderzoek bleek dat hij oververmoeid was en weken nodig had voor herstel. Bruins vond het onverantwoord zo lang weg te zijn. Zijn collega Hugo de Jonge neemt de coronacrisis nu over.

In winkelcentrum Leidsenhage hebben circa 20 zaken inmiddels hun deuren gesloten vanwege corona. De Makro in Delft-Zuid alsmede de Sligro-vestigingen aan de Westvlietweg en Linge (Forepark) hebben de deuren geopend voor iedereen. Normaliter zijn deze  groothandels alleen toegankelijk voor ondernemers maar hun zaken zijn veelal gesloten op last van het kabinet vanwege corona.

De Invictusgames voor militairen en veteranen die psychisch of fysiek gewond zijn geraakt, gaan niet door. Ze zouden tussen 9 en 16 mei in Den Haag worden gehouden. Het Bloemencorso in de Bollenstreek (25 mei) is ook geschrapt. De GP Formule 1 op het circuit van Zandvoort (3 mei) is uitgesteld.

Of de geplande activiteiten op 4 mei (dodenherdenking) en 5 mei (bevrijding) doorgaan, weet de gemeente nog niet. Op het Raadhuis wacht men op nadere instructies van het Nationaal comité 4 en 5 mei.

IRIS OPTIEK

Deze firma meldt: ‘Op dit moment doen wij geen lenscontroles en oogonderzoeken. Bij acute oog klachten of vragen kunt u contact met ons opnemen. Tijdelijke Openingstijden tot en met 29 maart: Iris Optiek Herenstraat 67 Voorburg dinsdag tot en met vrijdag 10:00 – 14:00 en zaterdag 10:00 – 16:00 uur. Indien u lenzen of vloeistof tekort komt, laat het ons weten, dan krijgt u nog steeds de service die u van ons gewend bent. Wij sturen de lenzen naar u op of bezorgen het halfjaar pakket bij u thuis. Voor een oogmeting, nieuwe bril of service staan we graag voor u klaar.We doen dit graag op afspraak zodat we zo goed mogelijk proberen om de hoeveelheid klanten te regulieren, wij zullen de monturen die wij voor u uitzoeken voor u neerleggen en niet meer aangeven of zelf opzetten. We doen dit echter wel met de nodige zorg voor de hygiëne waardoor het geheel afstandelijker is dan normaal. Wij vragen of u de bril zelf wilt neerleggen op de balie zodat we het directe contact zoveel mogelijk beperken en wil zelf op te zetten en wij maken de bril verschillende malen grondig schoon’.

ALGEMENE VOORBURGSE GYMNASTIEKVERENIGING

Tot 6 april worden er  geen lessen meer gegeven worden. Omdat er te weinig voorbereidingstijd is voor de deelnemers zal ook de Onderlinge Wedstrijd -gepland op 19 april geen doorgang vinden.

ANWB

De Wegenwacht en  Alarmcentrale blijven 24 uur per dag beschikbaar voor hulp bij pech en als u strandt in het buitenland. Ook de ANWB-winkels blijven vooralsnog open. Zeker ook bij ANWB Reizen en bij ANWB Verzekeren krijgt men veel vragen, op het gebied van geboekte reizen en onze reis- en annuleringsverzekeringen. Door de uitzonderlijke situatie zijn die vragen veelal ingewikkelder dan normaal, waardoor het ook wat langer kan duren voordat u antwoord krijgt.

IN DE WOLKEN

Kinderboekenwinkel In de Wolken (Herenstraat Voorburg) meldt: Met pijn in ons hart hebben we besloten om de winkel vanaf aanstaande zaterdag tot nader order te sluiten.  Vrijdag zijn we nog open van 10.00 – 17.00 uur. Kom alleen langs als je gezond bent en écht iets nodig hebt. Van te voren bellen om een boek of spelletje klaar te laten leggen is natuurlijk mogelijk. Je kunt je bestelling ook per mail doorgeven: info@indewolken.nl

PETS HEALTH

‘Per direct stoppen wij met het leveren van diergeneeskundige zorg die voorlopig kan worden uitgesteld, hier vallen onder: Standaard zorg (nagels knippen, gewichtscheck, gebitscheck etc.),  Check & Vaccinatie spreekuren,  Vaccinaties van volwassen dieren (1 jaar of ouder). Uitzondering voor de vaccinaties zijn pups en kittens (essentieel voor het opbouwen van de bescherming) en dieren die op korte termijn naar een pension gaan. Voor bovenstaande uitzonderingen  kunt u alleen op afspraak langskomen. Dit geldt natuurlijk ook als u een ziek dier heeft. Bel hiervoor naar 070 – 369 42 40. Pets Health, Schrepelpad, in Hofstede tuin en dier’.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com