De scholen blijven waarschijnlijk ook na 6 april dicht. Dat heeft minister Arie Slob aangegeven. Voor heropening wacht hij op een onderzoek van het Rijksinstituut voor volksgezondheid (RIVM). Dat gaat weken duren en is niet voor 6 april klaar.

De centrale eindexamens in VMBO, HAVO en VWO zijn door Slob geschrapt. De schoolexamens zijn bepalend.

Supermarkten, groot en klein, beperken het aantal klanten dat tegelijk in de zaak mag zijn. Per tien vierkante meter winkeloppervlakte wordt één klant toegelaten. Het aantal beschikbare winkelwagens en – mandjes wordt daarop afgestemd. Het gebruik ervan is verplicht. Beveiligers of winkelpersoneel gaan de regeling handhaven.

B&W van Leidschendam-Voorburg hebben een lokaal steunpakket gepubliceerd. Zie voor de inhoud een aparte publicatie op deze site. Het aantal met corona besmette  inwoners van de gemeente is gestegen naar 13.

De gemeente zet geen extra handhavers of politiemensen in om de maandag afgekondigde maatregelen inzake afstand houden tot elkaar en het beperken van groepjes mensen tot hoogstens drie personen (tenzij het een gezin betreft), te controleren. Overigens zullen overtreders in eerste instantie alleen een waarschuwing krijgen en nog geen boete.

Door de coronacrisis en de maatregelen die de bewegingsvrijheid van mensen beperken is het aantal ongelukken op de weg met 50 procent gedaald. De politie constateert ook minder woninginbraken, diefstallen en zakkenrollerij. Wel is er meer overlast in woonwijken, onder andere door alcoholgebruik.

In de gehandicaptenzorg wordt bezoek alleen nog onder strikte voorwaarden toegelaten volgens de regel ‘nee tenzij’.

JAARCONCERT AFGELAST

Vanwege de genomen maatregelen tegen het Corona-virus heeft Lionsclub Voorburg het jaarconcert geannuleerd. De 33ste editie zou op vrijdagavond 15 mei plaats vinden. Dit jaar was gekozen voor het bekende Prinses Christina Concours (PCC). Laureaten zoals Matthijs van Delft (gitaar) en de zusjes Maria en Anuschka Pedano (zang en altviool) wilden het publiek een onvergetelijke avond bezorgen met een mooie mix van klassieke en jazzy muziek.

Met de opbrengst van dit concert wilde Lionsclub Voorburg twee speciale evenementen ondersteunen. Het Huygens Lab in Voorburg heeft, ter gelegenheid van 75 jaar vrijheid, een indrukwekkende escaperoom ontwikkeld. In de maand april zouden kinderen van de basisscholen in onze gemeente, op Landgoed Dorrepaal op speelse wijze kennis kunnen maken met onder meer de heldendaden van George Maduro en Jan van Oudheusden.

Ook zou een gedeelte van de opbrengst worden besteed aan ondersteuning van de Special Olympics Nationale Spelen 2020. Dit grootste multi-sportevenement voor mensen met een verstandelijke beperking wordt van 12 tot 14 juni in Den Haag georganiseerd. Vele sporters uit Leidschendam-Voorburg zullen deelnemen aan dit nationale evenement. De maatregelen tegen het Corona-virus zorgen er niet alleen voor dat het concert moet worden afgeblazen; ook de escaperoom zal in april niet doorgaan. Op dit moment is het zelfs de vraag of de Special Olympics wel doorgang kunnen vinden.

FOTOGRAAF MICHEL GROEN

Voor al diegene die thuis zijn of moeten blijven, aan het werk zijn, of ziek zijn. Een mooi sfeervol lenteplaatje in park Vreugd en Rust . Sterkte allemaal!

 

ZIEKENHUIZEN

Een oproep van de HMC-ziekenhuisgroep: Wie helpt ons ziekenhuis aan mondkapjes, veiligheidsbrillen of andere benodigde materialen? Met de actie #allemondkapjesverzamelen zijn Haagse organisaties een inzamelingsactie begonnen. Inleveren kan op verschillende punten in de regio.
www.allemondkapjesverzamelen.nl  

CENTRAL PARC

Sinds afgelopen zondag hebben wij de Parkzaal klaar gemaakt voor degene die hun bestelling komen afhalen. Je kunt hier plaats nemen, de tafels en stoelen staan meer dan 1,5 meter uit elkaar. Zodra je bestelling gereed is, word je naam omgeroepen. Bij het bezorgen van maaltijden nemen wij opklapbare tafeltjes mee, deze zetten wij bij de voordeur en plaatsen de bezorgbox erop. Wij wachten tot de box weggepakt is en nemen vervolgens het tafeltje weer mee. Zo zorgen we ervoor dat zowel het afhalen als bezorgen contactloos verloopt.

 

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com