Nieuws
Sociaal Servicepunt voor hulp en advies tijdens coronacrisis

Inwoners van Leidschendam-Voorburg die vragen hebben of door de coronacrisis in de problemen komen, kunnen iedere werkdag contact opnemen met het Sociaal Servicepunt (SSP). Medewerkers van het SSP zoeken dan samen met inwoners naar oplossingen.

Het advies om thuis te blijven om besmetting met het coronavirus te voorkomen, geldt voor iedereen. Maar hierdoor kunnen problemen ontstaan. Bijvoorbeeld voor inwoners die niet naar buiten kunnen. Wie kan dan boodschappen doen of maakt even een praatje? En hoe ga je als gezin om met de nieuwe situatie, nu iedereen in huis dicht op elkaar zit?

De medewerkers van het SSP denken mee over oplossingen voor deze en andere vragen. Het Sociaal Servicepunt is van maandag tot en met vrijdag bereikbaar, van 9:00 tot 17:00 uur. Bel naar telefoonnummer 070 – 205 70 00 of stuur een e-mail naar info@sociaalservicepunt.nl

In de gemeente ontstaan initiatieven die inwoners kunnen helpen in deze crisistijd. Ook zijn er veel inwoners die zelf hun hulp aanbieden. Heeft u een initiatief? Of bent u juist op zoek naar een initiatief om bij aan te sluiten? Het Vrijwilligerspunt brengt vrijwillige hulpvraag en -aanbod bij elkaar. Kijk op www.vrijwilligerspunt.nl voor meer informatie.