Nieuws
Corona treft Vlietbruggen

De provincie Zuid-Holland heeft besloten de openingstijden van de bruggen over de Vliet per 1 april niet te wijzigen. Dat betekent dat het winterregime wordt gehandhaafd. Dat wil zeggen dat de bruggen op zondagen niet opengaan voor schepen. Vanaf 1 april zouden ze dat wel moeten gaan doen tussen 10 en 19 uur. Op de zaterdagen blijven de openingstijden van de bruggen 09.30 tot 13 uur. De ‘zomerse’ openingstijden tussen 7 en 18 uur worden dus vooralsnog niet gehanteerd.

De provincie beroept zich op de coronacrisis. De ruimere openingstijden zouden immers betekenen dat er meer medewerkers ingezet zouden moeten worden waardoor ook de kans op de verspreiding van het virus toeneemt. En het risico dat er onvoldoende mensen zijn om de bruggen te bedienen stijgt. Voor de periode maandag tot en met vrijdag zijn de openingstijden in de zomer en winter gelijk: dagelijks tussen 6 en 23.59 uur. Alleen op vrijdag is dat tussen 0 en 22 uur.

Het vaarseizoen start formeel op 18 april.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com