‘Blijf dit weekeinde zo veel mogelijk thuis’. Deze oproep heeft premier Mark Rutte gedaan. Hij wil een herhaling van de toestanden van vorig weekeinde toen mensen massaal het bos, de natuur en het strand opzochten zonder daarbij afstand tot elkaar te houden, voorkomen.

Zoals bekend werden maandag al strengere maatregelen afgekondigd om mensen te dwingen zich niet in groepen van meer dan drie te bewegen en afstand tot elkaar te houden op straffe van een boete. Burgemeesters kregen de bevoegdheid gebieden af te sluiten als het er te druk werd.

Er is ook een nieuwe oproep, en een filmpje van de gemeente Leidschendam-Voorburg: Luister dan!  Houd afstand, zodat we elkaar over een tijdje weer kunnen omarmen!  Verspreid deze video, in plaats van het virus!  https://www.facebook.com/GemeenteLV/videos/823740668108758/

Inmiddels telt Leidschendam-Voorburg achttien met het coronavirus besmette inwoners.

Wie een burgerinitiatief wil opzetten ten tijde van corona kan terecht bij Vlietwensen, zo laat die organisatie weten. Op www.vlietwensen.nl  is meer informatie te vinden

Het presidium van de gemeenteraad beslist komende week hoe het verder gaat met de vergaderingen. Vooralsnog zijn alle geplande vergaderingen voor april geschrapt. Dat gebeurde eerder voor alle beraden die in maart waren voorzien.

Op grond van een noodverordening die donderdag van kracht werd zou de gemeenteraad weer mogen gaan vergaderen. Er mogen maximaal 100 mensen aanwezig zijn en men moet afstand tot elkaar houden. De gemeenteraad telt 35 leden. Met B&W, topambtenaren, griffiers en bodes zouden er tussen 50 en 60 mensen in de vergaderzaal zijn. Gezien de beperkte ruimte is het afstand houden wel een obstakel.

KLM en Transavia bieden reizigers van geannuleerde vluchten nu een voucher aan gelijk aan het betaalde bedrag die één (KLM) tot 1,5 jaar geldig is. Geld terug krijgen de betrokkenen pas na afloop van de geldigheid van de voucher en als zij die niet gebruikt hebben voor het boeken van een nieuwe reis.

In de ziekenhuizen ontstaat een tekort aan intensive-care bedden voor coronapatiënten. Er waren 1150 bedden voor hen. Dat aantal moet komende week op 1600 liggen, in mei op 2200. Er liggen inmiddels bijna 900 mensen met corona op de intensive care. Andere zwaar zieke patiënten komen daardoor in het gedrang. Er is ook nood aan beademingsmachines en personeel.

AH heeft aangekondigd dat winkels af en toe worden gesloten om het personeel de kans te geven de vakken rustig en veilig bij te kunnen vullen.

 

 

 

 

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com