Het was gisteren een heel stuk rustiger in de parken, bossen, natuurgebieden en op de stranden dan vorig weekeinde. De binnenstad van Den Haag was uitgestorven. De mensen gaven zo massaal gehoor aan de oproep om in verband met de coronacrisis zo veel mogelijk thuis te blijven, zich buiten met niet meer dan drie personen samen te bewegen, en afstand tot elkaar te houden.

Het aantal met het coronavirus besmette inwoners van Leidschendam-Voorburg is inmiddels opgelopen tot 21.

De rijksoverheid heeft bekend gemaakt dat ook winkeliers in aanmerking kunnen komen voor een éénmalige uitkering van 4000 euro op grond van de Tegemoetkoming ondernemers getroffen sectoren COVID-19 (TOGS), in de volksmond het Noodloket gedoopt. De regeling  start morgen. Dan zal er ook een lijst zijn met branches en sectoren die voor  TOGS in aanmerking komen wegens omzetverlies.

In moslimkringen maakt men zich ondertussen zorgen over de ramadan die op 23 april begint. Tussen zonsopgang en zonsondergang moeten moslims dan vasten. Na zonsondergang komt men veelal bijeen om te eten. Met het coronavirus wordt dat een probleem, zo vrezen bestuurders van moskeeën. Men zoekt naar oplossingen.

Vanwege het grote aantal on-line bestellingen was de site van Kruitvat gisteren enige tijd onbereikbaar. Het concern beloofde dat de site vandaag weer normaal zou functioneren.

Philips heeft de eerste 100 van in totaal 1000 beademingsapparaten geleverd. Daarentegen moeten honderdduizenden mondkapjes die de ziekenhuizen recent kregen, terug. Ze deugen niet en zijn dus onbruikbaar.

MIDVLIET

Midvliet brengt op werkdagen van 17:00 tot 18:00 uur in Midvliet Actueel een uur extra nieuws op Midvliet FM. In het radioprogramma wordt onder meer het nieuws betreffende het coronavirus gebracht. Cijfers, interviews met deskundigen en bestuurders, ondernemers en inwoners van de vier kernen komen aan bod. Ook is er aandacht voor de grote inzet van vrijwilligers en mensen in vitale beroepen.

VCC

Covid-19 brengt ook veel uitdagingen met zich mee voor het nieuwe VCC-bestuur dat halverwege maart is gestart. Veel onzekerheden over het begin van het cricketseizoen (of helemaal niet), de komst van overzee (maar ze kunnen niet reizen) en de impact op het budget. Er kan weinig worden gezegd over hoe dit allemaal zal evolueren, maar u kunt er zeker van zijn dat VCC al het mogelijke zal doen om de kosten waar mogelijk te verlagen. Maar we moeten de mogelijkheid onder ogen zien dat ook verschillende inkomstenbronnen zullen verdwijnen (Quad-series, clinics, bar-inkomsten). Niemand weet wanneer en of er een reguliere competitie mogelijk is, maar het bestuur is vastbesloten om, indien toegestaan, zoveel mogelijk cricket te faciliteren.

MONDKAPJES

Er zijn altijd ondernemers die proberen iets te verdienen aan de ellende van een ander. Maar er zijn gelukkig ook genoeg middenstanders die zich van hun beste kant laten zien. Wie zich veiliger voelt  met een monddoek  kan deze nu  kopen  bij Diya Tailors in de Herenstraat 8-8 d  in Voorburg. Een doekje kost vijf euro. (foto Ap de Heus)

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com