Politie en handhavers van de gemeente waren afgelopen weekeinde zichtbaar op straat aanwezig. Zij constateerden dat de meeste mensen op straat zich netjes hielden aan de door de overheid opgelegde maatregelen. Degenen die dat niet deden werden aangesproken op hun gedrag.

Over het algemeen waren de autoriteiten tevreden over het gedrag van de mensen. In Den Haag werden wel tientallen boetes opgelegd aan mensen die zich ondanks waarschuwingen, onder andere via een speaker die aan een drone was gemonteerd, niet aan de regels hielden.

In Leidschendam-Voorburg bleef het aantal met het coronavirus besmette inwoners op 21 staan. Het Rijksinstituut voor volksgezondheid (RIVM) constateert wel een snel stijgend aantal ziekenhuisopnames vanwege corona in Zuid-Holland. Men noemt dat ‘verontrustend’.

Van de coronapatiënten in Nederland sterft 7,1 procent. In China, waar het virus begon, was dat 3,9 procent. De percentages in de twee landen die in Europa het zwaarst getroffen zijn door het virus, Italië en Spanje, zijn respectievelijk 11 en 8,5 procent.

Inmiddels zijn de eerste Nederlandse coronapatiënten voor behandeling naar het buitenland gebracht. Het ging om twee mensen uit een ziekenhuis in Zwolle. Die worden nu verder verpleegd in het Duitse Münster.

ProRail en NS zetten extra middelen in op stations om reizigers te vragen anderhalve meter afstand te houden. Sinds vrijdag klinkt via de omroep op de grote overstapstations het verzoek om 1,5 meter afstand te houden, ook bij het in- en uitstappen. Deze boodschap is ook toegevoegd op de digitale perronborden. Op diverse middelgrote en grote stations worden vloerstickers geplakt met de tekst ‘Zorg voor elkaar en houd 1,5 meter afstand’. De stickers zijn 3 meter, als je op het hart van de sticker gaat staan is de afstand tot de rand van de sticker precies 1,5 meter. De stickers worden geplakt bij de entrees van het station.

De coronacrisis heeft ook positieve effecten. Mensen blijken meer te bewegen, gezonder te eten en beter te slapen zonder werkstress.

De organisatie van lokale omroepen NLPO heeft gewaarschuwd dat één op de vijf lokale omroepen de coronacrisis niet zal overleven vanwege het wegvallen van reclame-inkomsten.

De RABO-bank keert geen dividend uit. De bank houdt het geld in de portemonnee om de economische gevolgen van de coronacrisis beter te kunnen opvangen. De bank geeft gehoor aan een oproep van de Nederlandse Bank en de Europese Centrale Bank.

Eigenaren van taxi- en touringcarbedrijven zijn boos dat zij geen financiële hulp van de overheid krijgen nu hun inkomsten fors zijn gedaald. Zij plannen een demonstratie in Den Haag, later deze week.

 

 

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com