De scholen en kinderopvang blijven voorlopig tot 28 april dicht. Datzelfde geldt voor de horeca, restaurants alsmede voor alle andere instanties die eerder al te horen kregen dat zij de deuren tot 6 april moesten sluiten in verband met het coronavirus.

Op 21 april wil het kabinet beslissen wat er na de 28ste gaat gebeuren. Nu al staat echter vast dat veel maatregelen ook na 28 april in stand blijven.

Premier Mark Rutte heeft Nederlanders opgeroepen geen plannen te maken voor de meivakantie. Formeel loopt die van 25 april tot en met 3 mei. Veel scholen hanteren echter andere data: 27 april tot en met 10 mei.

Door het kabinetsbesluit heeft de KNVB besloten de competitie amateurvoetbal in zijn geheel (veld en zaal, senioren en junioren, mannen en vrouwen) stop te zetten. Er vindt geen promotie- of degradatie plaats; er zijn geen kampioenen. Tot 1 juni is er geen betaald voetbal mogelijk.

Werkgevers die een omzetdaling van meer dan 20 procent hebben als gevolg van de coronacrisis kunnen van de overheid een vergoeding krijgen voor de loonkosten van werknemers. Die vergoeding is 90 procent. De regeling start aanstaande maandag en loopt via het UWV.

De eerder aangekondigde steunmaatregelen voor het bedrijfsleven, die voor drie maanden gelden, kunnen met nog eens drie maanden worden verlengd, zo heeft het kabinet bekend gemaakt.

De overheid heeft een aparte site ingericht voor uitleg over het coronavirus: corona.steffie.nl

Het RIVM is met een nieuwe telling begonnen waarbij niet meer het aantal besmette inwoners per gemeente wordt weergegeven, doch het aantal ziekenhuisopnamen. Zeven inwoners van Leidschendam-Voorburg liggen vanwege het coronavirus in een ziekenhuis.

ABNAmro heeft de bank aan de Koningin Julianalaan hoek Prins Bernhardlaan in Voorburg plots gesloten. Klanten wordt via een mededeling op de deur meegedeeld dat zulks ’tijdelijk’ is. Een reden wordt niet vermeld. Ook wordt niet aangegeven waar klanten dan wel heen kunnen. ABNAmro heeft nog een vestiging aan Weigelia 8 Leidsenhage.

Vanaf maandag worden alle medewerkers in de gezondheidszorg getest op het coronavirus. Tot nu toe werd dat alleen gedaan bij ziekenhuispersoneel.

Het aantal intensive care-bedden is inmiddels opgevoerd tot 1900. Komend weekeinde moeten dat er 2400 zijn. Al deze bedden zijn bedoeld voor mensen met het coronavirus op 500 na. Die zijn bestemd voor patiënten met andere gezondheidsproblemen.

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com