In de regio Haaglanden worden parkeerterreinen bij stranden en natuurgebieden dit weekeinde afgesloten. Komen er toch te veel mensen dan wordt ook de toegang tot strand en natuur onmogelijk gemaakt. Er zal door politie en handhavers worden opgetreden.

Dat heeft de voorzitter van de Veiligheidsregio Haaglanden, Johan Remkes, bekend gemaakt. Het wordt dit weekeinde zonnig en zo’n 20 graden. Premier Mark Rutte heeft iedereen opgeroepen toch zo veel mogelijk thuis te blijven. Wie naar buiten wil moet dat in de eigen omgeving doen.

Het aantal inwoners uit Leidschendam-Voorburg dat met het coronavirus in een ziekenhuis ligt is opgelopen tot acht.

De Voorburgse musea Huygens’ Hofwijck en Museum Swaensteyn hebben hun gezamenlijke zomertentoonstelling Voorburg Sculptuur geannuleerd. Tijdens de derde editie van Voorburg Sculptuur zou in de tuin van Hofwijck een ruime selectie uit het oeuvre van de Italiaanse kunstenaar Novello Finotti worden getoond. De onzekerheid over het verloop van de situatie, én het gegeven dat Finotti en zijn werk zich bevinden in het nu afgesloten deel van Noord-Italië, hebben geleid tot de beslissing dit project te annuleren.

Vanaf vandaag rijdt tram 6 die ook Leidschendam-Voorburg aandoet, weer de normale route langs de Haagse Markt. Eerder besloot HTM in verband met de veiligheid van haar medewerkers en reizigers een aangepaste route te rijden vanwege de aanhoudende drukte.

Met hulp van de rijksoverheid krijgen 6800 scholieren in het basis- en voortgezet onderwijs alsmede MBO een laptop zodat zij thuis lessen kunnen volgen.

Inmiddels worden ook de eerste klachten geuit over de bijstandsregeling voor door de coronacrisis getroffen ondernemers. Gemeenten blijken te vragen naar het inkomen van de partner en ‘eigen’ bezit, zoals een woning, terwijl eerder bekend was gemaakt dat dat niet zou meetellen bij de steunverlening.

Het informatiecentrum RijnlandRoute blijft tot en met 28 april dicht. Dit betekent dat het niet mogelijk is om op woensdag, vrijdag en zaterdag vrij binnen te lopen. De geplande groepsbezoeken zijn ook geannuleerd. Afhankelijk van hoe de situatie zich ontwikkelt, wordt besloten of het nodig is deze termijn te verlengen.

De provincie start vandaag met een Coronamonitor. Die is te vinden onder www.zuid-holland.nl/coronavirus ; kopje ‘regionale economie’.

Ook is het platform ‘ResilientSociety’ opgericht. Op dit platform kunnen innovatieve bedrijven oplossingen aandragen voor vraagstukken die door de coronacrisis zijn ontstaan. Meer informatie: https://www.zuidholland.nl/actueel/nieuws/maart-2020/provincie-koppelt-startups-vraagstukken/.

De provincie wil infrastructuur- en onderhoudsprojecten waar mogelijk versnellen. Door de afgenomen verkeersdrukte zijn hier mogelijkheden voor.

Zuid-Holland is in gesprek met de Taskforce Korte Ketens om te komen tot een landelijke regie, aandacht voor en de opzet van een noodfonds voor lokale voedselinitiatieven in tijden van corona. Het gaat dan om een betere afstemming van het aanbod en om het creëren van vraag naar lokaal voedsel.

Het kabinet heeft een spoedwet naar de Tweede Kamer gestuurd waardoor provincies, gemeenten en  waterschappen digitaal gaan gaan besluiten. De spoedwet moet op 7 april van kracht worden.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com