Nieuws
Dossier Corona: Tevredenheid over de zaterdag

Er is goed gereageerd op de oproep om zaterdag ondanks het mooie weer niet naar het strand, natuurgebieden of parken te gaan. Wel was het nodig de toegangswegen tot het strand in Kijkduin en het Zuidstrand nabij Duindorp af te sluiten. Boven het strand werd ook een drone met luidspreker ingezet om mensen te manen afstand te houden en niet in te grote groepen samen te lopen.

De terrassen en de Pier in Scheveningen waren afgezet. Ook de weg naar de Wassenaarseslag was dicht. In Zoetermeer werden natuurgebieden afgesloten net als de Delftse Hout bij Delft. In natuurgebieden en de duinen vormden groepen wielrenners wel een probleem. Waar mogelijk werden zij staande gehouden en kregen zij een waarschuwing.

In het Haagse Zuiderpark was druk. Dat gold ook elders in de regio voor speelplaatsen en trapveldjes. Daar waren veelal grote groepen kinderen te vinden, vaak met volwassenen. Op de Voorburgse markt hield iedereen zich keurig aan de regels, zo meldde de gemeente. Er waren handhavers ter plaatse om een en ander te controleren. In het afgesloten skatepark nabij Leidsenhage werden enkele jongeren aangetroffen. Zij werden weggestuurd.

De gemeente Den Haag heeft overal grote borden geplaatst met de tekst: ‘Blijf thuis. Toch naar buiten? Alleen. Ga niet naar drukke plekken. Houd 1,5 meter afstand’. Het was erg druk bij de afvalstations van Avalex. Veel mensen kwamen daar tuinafval weg brengen.

Er liggen nu elf inwoners van Leidschendam-Voorburg met het coronavirus in een ziekenhuis.

De Nationale Veteranendag, die op 27 juni in Den Haag gehouden zou worden, is geschrapt.

HARTPATIËNTEN

De coronacrisis en de daaraan verbonden quarantainemaatregelen leiden ertoe dat er minder hartpatiënten naar de ziekenhuizen komen. ,,Zorgwekkend”, zegt neuroloog Korné Jellema van de HMC-ziekenhuisgroep. ,,We hadden verwacht dat het op sommige afdelingen rustiger zou zijn. Doordat er minder verkeer is, gebeuren er tenslotte ook minder ongelukken. Doordat cafés dicht zijn, zien we ook minder hoofdletsel door valpartijen of ruzies. Maar we hadden niet verwacht dat er minder patiënten met een herseninfarct, tia of hersenbloeding zouden zijn.’’

CENTRAL PARC

New Dishes bij Central Parc: ,,Onze chefs hebben weer heerlijke nieuwe menu’s samengesteld. Daarnaast is onze webshop aangevuld met lekkere wijnen en mooie bieren. En.. ook aan de kinderen is gedacht; speciaal voor hen is er keuze uit verschillende kindermenu’s.”  Check het op https://www.centralparkvoorburg.com

SPORT

De tafeltenniscompetitie is tot het najaar opgeschort. Wielerwedstrijden zijn tot minstens 1 juni verboden.