Een nieuwe Groentip van Stadsbeheer: ,,Hondenbezitters maken dankbaar gebruik van onze parken om samen met de hond  even een rondje te maken en te genieten van alles wat er om je heen gebeurt. In park Vreugd & Rust vechten reigers met kraaien om de hoogste boomtoppen. Dus het uitzicht vanaf daar moet wel geweldig zijn want ze willen zich daar graag nestelen. Op de parkbodem heeft zich de Bosanemoon gevestigd. Dit teer aandoende stinsen plantje overleeft door gebruik te maken van het voorjaar. De parkbodem is net genoeg opgewarmd door het voorjaarszonnetje om haar te doen ontsluitmeren uit haar winterslaap. Omdat er nog geen blad aan de bomen zit kan ze in een rap tempo zorgen dat ze nieuwe energie in haar wortelstokken opslaat zodat ze weer net als Doornroosje in slaap kan vallen tot het volgende voorjaar. De Bosanemoon is een belangrijke voorjaarsbloeier voor heel wat vroeg vliegende insecten die lucratief gebruik maken van het stuifmeel. In Park Vreugd & Rust tref je naast de aandachttrekkende reigers en kraaien ook deze beauty’s  aan.”

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com