Wethouder Jan-Willem Rouwendal heeft zich namens B&W in een brief tot alle inwoners ouder dan 70 jaar gewend waarin hij hen hulp en advies aanbiedt ten tijde van de coronacrisis.

‘Het coronavirus houdt ons allemaal bezig. Er zijn strenge regels waar we ons aan moeten houden. Dat merkt u natuurlijk ook in uw dagelijks leven. Ik kan mij voorstellen dat u nu vragen heeft, die u niet zelf kunt oplossen, zoals: Wie kan boodschappen doen? Kan ik reizen zonder openbaar vervoer? Met wie maak ik nu een praatje? En hoe voorkom ik dat ik overbelast raak door de zorg voor mijn naasten? Of misschien maakt u zich juist zorgen over iemand anders’.

‘Met deze brief willen wij u laten weten dat er altijd hulp in de buurt is. Het Sociaal Servicepunt van Leidschendam-Voorburg staat voor u klaar. Met al deze en andere vragen kunt u terecht bij medewerkers van het Sociaal Servicepunt. Zij zoeken graag samen met u naar oplossingen. U kunt het Sociaal Servicepunt van maandag tot en met vrijdag bereiken, van 9.00 tot 17.00 uur. Bel naar telefoonnummer: (070) 205 70 00. Stuur een e-mail naar: info@sociaalservicepunt.nl . Of kijk op de website: www.sociaalservicepunt.nl ‘.

‘Krijgt u ondersteuning vanuit de Wmo – bijvoorbeeld huishoudelijke hulp – en ervaart u problemen? Neem dan contact op met uw contactpersoon van de zorgaanbieder. Ook zij staan voor u klaar’.

‘Juist tijdens deze coronacrisis wil de gemeente oog voor alle inwoners houden. En willen we er zijn voor de mensen die wel wat hulp kunnen gebruiken. Daarom ontvangen alle inwoners van de gemeente van 70 jaar enouder deze brief. We beseffen dat er ook ontvangers van deze brief zijn, die geen behoefte hebben aan hulp en ondersteuning. Dat is natuurlijk alleen maar fijn. Maar weet dat u altijd aan de bel kunt trekken als uw situatie verandert. En u kunt mensen in uw omgeving die wel hulp kunnen gebruiken, nu wijzen op het Sociaal Servicepunt’.

‘Ik wens u veel sterkte in deze moeilijke tijd. Houd u aan de maatregelen van het kabinet en het RIVM. Samen kunnen we dit aan. U kunt op ons rekenen. Met vriendelijke groet, mr. J.W. Rouwendal, wethouder welzijn’.

Volgens de gemeente had de brief eind vorige week bij de doelgroep in de bus moeten liggen. Dat blijkt echter niet het geval te zijn geweest. Vanuit het Raadhuis wordt bericht dat de gegevens uit de bevolkingsadministratie zijn gebruikt bij de verzending.

OVERIG CORONANIEUWS

De Nationale museumweek (20-26 april) wordt digitaal  gehouden.

In het Paasweekeinde kunnen wegen afgesloten worden om groepen motorrijders te beletten rond te rijden.

De procedures voor de benoeming van nieuwe burgemeesters in Den Haag, Zoetermeer en Zoeterwoude gaan door. Sollicitatiegesprekken worden met iets meer afstand tot elkaar gehouden.

Zuid-Holland staat op een zevende plaats onder de provincies met de meeste besmettingen per 100.000 inwoners. Eerste is Limburg, tweede Noord-Brabant.

Sinds 31 maart neemt het aantal ziekenhuisopnamen vanwege het coronavirus dagelijks in aantal af. Bij het aantal sterfgevallen is dat sinds 2 april het geval.

In Leidschendam-Voorburg is er maandag geen nieuwe ziekenhuisopname bijgekomen.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com