De politie heeft over de Paasperiode van Goede Vrijdag tot en met Tweede Paasdag ruim 1800 boetes uitgedeeld wegens  het overtreden van de coronaregels. Dat waren er veel minder dan vorig weekeinde. Toen ging het om 1400 boetes in twee dagen. Bij de Veiligheidsregio is met tevredenheid en blijheid gereageerd op de wijze waarop de mensen zich gedurende de Paasdagen gedroegen.

De boetes die de politie uitdeelde waren voor samenscholingen en veelal aan jongeren. Het aantal boetes geeft geen compleet beeld. Ook handhavers van de gemeenten kunnen een boete uitschrijven. In Leidschendam-Voorburg reden handhavers op Tweede Paasdag voortdurend rond om ervoor te zorgen dat mensen zich aan de coronaregels hielden.

Bewoners van Mariënpark Leidschendam werden maandag verrast met een paasontbijt dat om 9 uur, samen met een boeket amaryllissen, voor hun huisdeur klaarstond . De bewoners/activiteitencommissie van het Mariënpark hadden dit georganiseerd. Koos Pex, de voorzitter van de bewonerscommissie, vroeg steun aan bij Vlietwensen. ,,Het uitgangspunt was wel dat we de lokale ondernemers zouden steunen.” Daartoe werd Dekker Catering benaderd. Verder werkten AH en  kweker Hans van Kester in de Lier mee. ,,Het resultaat was een geslaagd ontbijt en de reacties van de bewoners erop waren geweldig”, aldus Pex.

In de Bollenstreek, die zondag wegens de toestroom van dagjesmensen grotendeels werd afgesloten, begonnen kwekers gisteren met het ‘ontkoppen’ van de bloemen om de bollenvelden onaantrekkelijk te maken voor bezoekers en fotografen. Druk was het ook bij Hornbach, onder andere in de vestiging Ypenburg. In tuincentra en op meubelboulevards viel de drukte mee. In bossen en natuurgebieden bleef het ‘rustig tot zeer rustig’.

Nationaal coronacommandant bij de politie, Max Daniel toe: ,,In sommige gemeenten waren voorzorgsmaatregelen getroffen, zoals het sluiten van wegen of parken. Het was nu op sommige plekken wel druk, maar we hebben nergens massaal moeten ingrijpen. Anderhalve meter lijkt er bij veel mensen wel in te zitten, maar de oproep van de overheid is ook om zoveel mogelijk thuis te blijven. Zeker met het mooie weer lijkt dat lastig.”

Inmiddels krijgt de politie wel ‘signalen’ dat huiselijk geweld toeneemt. Alleen is dat nog niet te zien in de cijfers van organisaties als Veilig Thuis en Leger des Heils. Wat wel duidelijk is, is dat de criminaliteit sterk daalt in tijden van corona. Er zijn nog steeds veel minder meldingen van diefstallen en inbraken. Dat laatste vooral omdat mensen nu veel meer thuis zijn.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com