Er treedt een stabiele daling op van het aantal mensen dat wegens een besmetting met het coronavirus op de intensive care ligt. Dat melden de autoriteiten. Sinds 24 maart daalt het totaal aantal ziekenhuisopnamen van mensen met het virus; sinds 2 april zakt het aantal sterfgevallen en sinds 10 april zien de GGD-en het aantal meldingen van mensen met het virus afnemen. Op 21 april wil het kabinet gaan beslissen wat te doen met de coronamaatregelen die tot 28 april lopen: verlengen of afzwakken.

Inmiddels bereiden talrijke organisaties zich voor op een toekomst waarbij mensen 1,5 meter afstand tot elkaar moeten houden. Het gaat dan onder meer over de bedrijven in het openbaar vervoer, Koninklijke horeca Nederland, Mojo (grootste concertorganisator van Nederland), bioscopen, theaters en concertpodia. De branchevereniging van de kunstpodia (VSCD) heeft hulp van de overheid ingeroepen. Anders zal éénderde van alle theaters deze zomer omvallen.

De Algemene onderwijsbond heeft nu al laten weten dat hun leden, de docenten, zich grote zorgen maken over de veiligheid en gezondheid op de scholen, mocht het kabinet besluiten dat de scholen weer open gaan. Zij willen dat de risico’s zo veel mogelijk beperkt worden voordat zij weer voor de klas willen gaan staan. In het onderwijs vraagt men zich ook af hoe 1,5 meter afstand tot elkaar te organiseren en te handhaven is.

In het openbaar vervoer blijkt de coronacrisis nog een extra vervelend neveneffect te hebben: het zwart rijden neemt hand over hand toe nu passagiers achter in moeten stappen.

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com