Komend weekeinde zullen parkeerterreinen en soms ook wegen bij stranden, bossen en natuurgebieden opnieuw worden afgesloten in verband met het coronavirus, net als de afgelopen twee weekeinden het geval was. Mensen wordt opgeroepen zo min mogelijk naar buiten te gaan en in de publieke ruimte een onderlinge afstand van anderhalve meter aan te houden. De Veiligheidsregio heeft niet tot extra maatregelen besloten.

Johan Remkes, voorzitter van de Veiligheidsregio: ,,Ik begrijp dat mensen verlangen naar meer bewegingsvrijheid maar iedereen die de cijfers ziet hier in de buurt, in het land en op ons continent begrijpt dat het gewoon nog niet kan. Het zou op dit moment levens in gevaar brengen en leiden tot nog meer belasting van de gezondheidszorg. Daarom blijven we streng handhaven en doe ik een beroep op iedereen: hou alsjeblieft vol.”

Ook premier Mark Rutte waarschuwt nu de cijfers lijken aan te tonen dat de piek in het coronavirus voorbij is. ,,Ik word niet zo vrolijk van die cijfers. Ik weet ook niet of we komende week kunnen aankondigen dat we de maatregelen gaan versoepelen.”

Er liggen inmiddels 19 inwoners van Leidschendam-Voorburg in het ziekenhuis met het coronavirus, een stijging met één persoon.

De GGD Haaglanden heeft inmiddels meer dan 750 zorgmedewerkers die wonen of werken in de regio Haaglanden getest op het coronavirus. Het betreft medewerkers van de thuiszorg, huisartsen en verloskundigen. De GGD kan nu 150 mensen per dag testen.

De gemeente heeft een lijst gepubliceerd van instanties waar inwoners die getroffen zijn door de coronacrisis terecht kunnen.

  • Hulp bij geldproblemen: PLAN-groep. Neem contact op via e-mail: lvw@plangroep.nl of telefoonnummer: (070) 300 85 22 (maandag tot en met vrijdag, van 9.00 tot 17.00 uur).
  • Advies en hulp: Sociaal Servicepunt. Het Sociaal Servicepunt is van maandag tot en met vrijdag bereikbaar, van 9:00 tot 17:00 uur. Bel naar telefoonnummer 070 – 205 70 00 of stuur een e-mail naar info@vrijwilligerspunt.nl
  • Hulp aanbieden: Vrijwilligerspunt. Ga naar www.vrijwilligerspunt.nl U kunt zich hier aanmelden, waarna er contact met u wordt opgenomen en uw gegevens naar welzijnsorganisatie Woej gaan. Als er een passende hulpvraag binnenkomt, wordt u direct door Woej benaderd. U kunt ook bellen: 070 – 337 03 77 (maandag tot en met donderdag van 08:30 uur tot 17:00 uur)
  • Financiële steun voor corona-initiatieven: Vlietwensen. Kijk op de website www.vlietwensen.nl of bel 070 – 204 2144 voor meer informatie.

Alle kinderen volgen nu thuisonderwijs. Ouderen mogen de deur niet meer uit. Juist nu is er behoefte aan online contact. Maar niet iedereen kan een laptop of tablet betalen. Heeft u een laptop of tablet over? Inclusief lader? Maak er dan een ander blij mee en doneer het aan iemand die het nodig heeft. Neem dan contact met ons op via 06 – 8396 8490.

Het Oranje Fonds meldt dat aanvragen voor coronahulp weer mogelijk zijn. ,,Wij zijn blij dat we ons loket weer kunnen open stellen. Wij roepen wederom initiatieven op die gericht zijn op het lenigen van noden rondom eenzaamheid, armoede en informele zorg om een aanvraag in te dienen. Daarbij verzoeken wij initiatieven nadrukkelijk zich te melden wanneer zij zich richten op moeilijk te bereiken doelgroepen, zoals: Kwetsbare kinderen; mensen met psychische problemen; vluchtelingen/migranten en mantelzorgers Meer info op https://www.oranjefonds.nl/acute-coronahulp?fbclid=IwAR3VPZKZtGlu8b26XvmwLt_OuOexvlw3gKTdj-iopPXv6PAc76kQp-nwGRc .”

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com