Sinds de uitbraak van het coronavirus zijn vijf inwoners van Leidschendam-Voorburg aan de ziekte overleden. Er liggen 20 inwoners met de ziekte in het ziekenhuis. Dat zijn er twee meer dan vorig weekeinde. Dat heeft het Rijksinstituut voor volksgezondheid RIVM bekend gemaakt.

Gisteren was het rustig in de bos- en natuurgebieden. Er werden wel veel fietsers en groepen jongeren gesignaleerd. De jongeren trekken naar de bos- en natuurgebieden nu zij in parken strikter op hun gedrag gecontroleerd worden door politie en handhavers. Bij bouwmarkten en afvalstations van Avalex was het gisteren weer een drukte van belang.

De provincie Zuid-Holland heeft inmiddels enkele cijfers bekend gemaakt over de economische impact van de coronacrisis. Zo is het aantal aanvragen van WW in maart met 65 procent gestegen  ten opzichte van februari.

De overslag in de Rotterdamse haven daalde met 9,3 procent. De binnenvaart heeft een schadepost van 120 miljoen euro per maand. In de transportsector is het omzetverlies zo’n 70 procent. De crisis kost de sierteelt zo’n 2 miljard euro. In de bouw ligt 60 procent van het werk (deels) stil; het aantal offertes is 85 procent lager dan normaal.

In de detailhandel ligt de omzet 80 procent lager. Eénderde van de zaken is dicht. Vooral de kleding- en schoenenbranche zijn hard getroffen. Bouw- en supermarkten zien de omzetten daarentegen juist stijgen.

De horeca heeft de omzet met 80 procent zien teruglopen. Van de hotels is de helft dicht. Bij de hotels die nog wel open zijn is de bezettingsgraad zo’n 10 procent. Het bezoek aan winkelstraten en -centra is met 80 procent teruggelopen. In Scheveningen ligt het aantal bezoekers zelfs 90 procent beneden het normale niveau.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com