Vanaf woensdag 29 april kunnen zelfstandig wonende ouderen van 70 jaar en ouder door één of twee vaste personen met enige regelmaat worden bezocht. Dat heeft burgemeester Klaas Tigelaar de gemeenteraad meegedeeld in een brief over de coronacrisis. Hij beroept zich op een kabinetsbesluit.

In de brief meldt de burgemeester verder:

– In de winkelgebieden was het wat drukker dan voorheen, maar nog steeds beheersbaar. Steeds meer winkels openen hun deuren weer,

– In één woonzorgvestiging van Florence in Leidschendam-Voorburg is coronabesmetting geconstateerd. De medewerkers en contactpersonen zijn op de hoogte gesteld. Er zijn alle benodigde maatregelen getroffen om de overige bewoners en medewerkers te beschermen en om de zorg aan de besmette bewoners zo optimaal mogelijk te kunnen geven,

– GGZ-Rivierduinen heeft op haar locatie in Leidschendam Schakenbosch een corona-afdeling ingericht,

– Het aantal aanmeldingen schuldhulpverlening loopt terug, afgelopen week heeft maar één inwoner zich gemeld bij PLANgroep,

– Tot en met 19 april 2020 zijn er in Leidschendam-Voorburg 50 meldingen geweest voor de tablet noodregeling. Naar aanleiding hiervan zijn er 33 tablets verstrekt,

– Van de 22 leerlingen die onbereikbaar waren, is het contact met zes hersteld. Een leerplichtambtenaar is bij hen op bezoek geweest De overige leerlingen worden ook bezocht,

– Op dit moment ontvangen 590 kinderen noodopvang. Van 555 kinderen werken ouders in een cruciaal beroep of vitale functie. Dit is een stijging van 21 leerlingen ten opzichte van een week eerder. Ook worden 35 kwetsbare kinderen opgevangen. Dit aantal blijft nagenoeg gelijk,

– Bij de Tijdelijke overbruggingsregeling zelfstandig ondernemers (Tozo) zijn tot 19 april in Leidschendam-Voorburg 1464 aanvragen voor Levensonderhoud en 107 aanvragen voor bedrijfskapitaal ingediend,

– De gemeentelijke website voor hulp wordt inmiddels ook geraadpleegd door de lokale culturele instellingen en de lokale creatieve industrie,

– Bij het Sociaal Servicepunt is het met 15 a 20 telefoongesprekken/e-mails per dag relatief rustiger dan vorige week,

– Lintjesregen, 24 april. Het uitreiken van de versierselen vindt vandaag niet plaats. Er is geen bijeenkomst in het gemeentehuis. Burgemeester Klaas Tigelaar neemt telefonisch contact op met alle gedecoreerden. De Kanselarij der Nederlandse Orden bepaalt later dit jaar nog een landelijke datum voor de lintjesregen,

– Koningsdag, 27 april. Evenementen, de Aubade, de Koningsspelen en de vrijmarkten gaan niet door. Koningsdag wordt in en om de eigen woning gevierd,,

– Dodenherdenking, 4 mei. Er is dit jaar geen ceremonie tijdens Dodenherdenking. Wel legt de burgemeester kransen neer bij de drie monumenten in de gemeente,

– Avalex hervat de ophaal van grofvuil.

ANDER CORONANIEUWS

In het openbaar vervoer neemt het aantal incidenten toe. Het gaat dan om ongewenste ‘drukte’, zwartrijden en het bespugen van personeel van de vervoerders.

Wethouder Nadine Stemerdink heeft zich uitgelaten over de coronacrisis in relatie tot gemeentelijke hulp voor inwoners en sportverenigingen.  ,,Iedereen heeft recht op bestaanszekerheid. Wij staan met z’n allen klaar om die zoveel mogelijk veilig te stellen”, aldus de wethouder over steun aan inwoners.  ,,Maar waar ik mijn best voor ga doen is dat er geen sportvereniging om zal vallen als gevolg van de coronacrisis”, zei ze over de sportverenigingen.

De SP heeft een meldpunt in het leven geroepen waar mensen met zorgen, vragen en ervaringen in de coronacrisis terecht kunnen. ‘De regering neemt maatregelen, maar kan niet alles weten of overzien. Wij ook niet. Daarom willen we weten hoe het met u gaat en of er dingen zijn waar u tegenaan loopt, met werk, met school, met uw financiële situatie. Of komt u in de knel met het betalen van uw woonlasten? Laat het ons weten. Uw ervaringen en die van anderen zorgen ervoor dat wij een goed beeld hebben van de gevolgen van de coronacrisis en waar mensen nu tegenaan lopen. Dan zijn onze vertegenwoordigers goed geïnformeerd en kunnen we beter ons werk doen om onze samenleving door de crisis heen te brengen. Laat u ons weten hoe het met u gaat? https://doemee.sp.nl/coronacrisis

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com