De Tijdelijke overbruggingsregeling zelfstandig ondernemers (Tozo) wordt versoepeld. Ook zelfstandigen met de AOW-gerechtigde leeftijd kunnen een bedrijfskrediet aanvragen. Vanaf wanneer dat kan zal de gemeente later bekend maken. Ondernemers kunnen Tozo-aanvragen tot en met 31 mei indienen bij de gemeente, voor maximaal drie maanden in de periode tussen 1 maart en 31 augustus 2020.

Er is opnieuw een inwoner van Leidschendam-Voorburg overleden aan corona. Het totale aantal staat nu op tien. Het aantal inwoners dat met het virus in een ziekenhuis ligt bleef stabiel op 19.

De gemeente staat het commerciële sportaanbieders toe activiteiten, in aangepaste vorm, in de buitenlucht aan te bieden. Dat heeft wethouder Nadine Stemerdink (sport) bekend gemaakt.

Om de buitensportactiviteiten te organiseren moet de sportaanbieder eerst een checklist/vragenlijst van de gemeente invullen. Op grond daarvan krijgt men dan toestemming om te starten. Het is de bedoeling dat ook niet-leden mee mogen doen.

De commerciële sportaanbieders moeten zelf contact opnemen met de verschillende buitensportaccommodaties in gemeente om te kijken waar plek is voor uw activiteiten. Sport en Welzijn kan daarbij helpen.

Het organiseren van sportactiviteiten in parken en op speelvelden in de openbare ruimte is niet toegestaan. Het is wel toegestaan om activiteiten op een eigen buitenterrein te organiseren. Dat mag niet tot overlast voor de omgeving leiden. mag veroorzaken. Het terrein moet bovendien voldoende afgezet of omheind zijn.

Het gaat in alle gevallen om activiteiten voor jeugd tot en met 18 jaar. Oudere jeugd en volwassenen mogen niet meedoen.

VRC rugby was de eerste vereniging in de gemeente die weer is gaan trainen. Gisteren om 08.45 startten de zogenoemde ‘guppen’ op het veld aan De Star in Leidschendam. Zij werden gevolgd door de ‘turven’, ‘benjamins’ en mini’s’: allemaal jeugd tot en met 12 jaar. Door het coronavirus en de tegen de verspreiding van de ziekte genomen maatregelen kon de competitie 2019-2020 niet uitgespeeld worden. De nieuwe competitie zou dit najaar moeten beginnen. Vanaf 4 mei draait VRC een volledig traningsschema maandag tot en met donderdag alsmede zaterdag.

Het kabinet trekt 110 miljoen euro extra uit voor de sportverenigingen in Nederland. Er gaat 90 miljoen euro naar sportverenigingen door de huur kwijt te schelden over de periode 1 maart tot 1 juni. De rest gaat naar sportverenigingen met een eigen accommodatie.

Er is ondertussen verwarring ontstaan over de start van de voetbalcompetitie voor amateurs. Jan Dirk van der Zee heeft te kennen gegeven te hopen dat er vanaf medio oktober weer gespeeld kan worden.

Later corrigeerde hij dat naar begin september, analoog aan de start van het betaalde voetbal. Dat ligt na een kabinetsbesluit tot 1 september stil. Of er daarna meteen begonnen kan worden hangt af van een nieuw kabinetsbesluit op basis van de ontwikkeling van het coronavirus en de verspreiding ervan.

In een door de KNVB op 1 mei verspreid stuk voor de amateurclubs staat dat in het weekeinde van 22 en 23 augustus de competitie start voor de tweede en derde divisie. Een week later zou de hoofdklasse moeten starten. Het overige amateurvoetbal zou na drie bekerweekeinden op 19 of 20 september met de competitie moeten beginnen.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter