Het kabinet overweegt contactberoepen zoals de kapper weer toe te staan te gaan werken en klanten te ontvangen. Datzelfde geldt voor de horeca. Voorts wil het kabinet de samenleving een perspectief schetsen voor een toekomst met het coronavirus en de maatregelen die daarvoor nodig zijn.

Dat hebben bronnen rond het kabinet bekend gemaakt. Vanavond geeft premier Mark Rutte een persconferentie. Of er bij contactberoepen mondmaskers gedragen moeten worden, moet nog beslist worden. Diezelfde vraag komt wat betreft het reizen met openbaar vervoer aan de orde.

Het aantal inwoners van Leidschendam-Voorburg dat aan het coronavirus is overleden is inmiddels gestegen naar 12. Het aantal mensen dat met het virus in een ziekenhuis ligt bleef op 19 staan.

Voor leerkrachten, medewerkers in de kinderopvang en jeugdtrainers zijn er inmiddels genoeg coronatests voorhanden, zo is vanuit het ministerie van volksgezondheid bekend gemaakt. Komende week starten het basisonderwijs en de kinderopvang weer. Het sporten voor jeugd tot en met 18 jaar kan al weer sinds 29 april.

In Den Haag was gisteren een illegale demonstratie tegen de coronamaatregelen op de Koekamp nabij het Centraal Station. Er deden zo’n 200 mensen aan mee. Toen zij te dicht bijeen kwamen en zich niet hielden aan aanwijzingen van de politie, greep de politie in. Er werden zo’n 80 mensen opgepakt. Ook in Amsterdam en Utrecht waren er demonstraties tegen de lock down.

Tijdens de coronacrisis gaat de hulpverlening voor kwetsbare kinderen en gezinnen gewoon door. Toch merken sommige jeugdhulpaanbieders in Haaglanden dat er minder gebruik wordt gemaakt van jeugdhulp tijdens deze crisis. Dit blijkt uit een rondvraag door het Servicebureau Jeugdhulp Haaglanden, de regio waar gemeente Leidschendam-Voorburg ook deel van uit maakt.

Het bureau geeft aan dat de terugval in de regio Haaglanden mogelijk te maken heeft met het – onterechte – beeld dat jeugdhulpaanbieders alleen in acute situaties in actie komen en geen face-to-face behandelingen doen.

De gemeente doet er met de jeugdhulpaanbieders alles aan om de hulp te kunnen blijven bieden aan kwetsbare jeugd en gezinnen. Zo worden er nieuwe behandeltrajecten opgestart. Hulpverleners voelen zich enorm betrokken bij gezinnen en zetten zich dagelijks in voor de veiligheid van de kinderen. Daarbij handelen de hulpverleners volgens de landelijke richtlijnen van het RIVM.

Wethouder Juliette Bouw: ,,Juist tijdens deze coronacrisis hebben kwetsbare kinderen en gezinnen hulp nodig. Door de maatregelen tegen het coronavirus komen er nieuwe uitdagingen op hen af: met z’n allen thuis kan spanningen opleveren en het gebrek aan structuur veroorzaakt stress. Jeugdhulp kan daarbij helpen en is ook in deze tijd beschikbaar.”

Ook in Leidschendam-Voorburg openen de basisscholen en de kinderopvang vanaf 11 mei in aangepaste vorm. Naar verwachting komt er dan ook meer zicht op hoe het gaat met de kinderen in de meest kwetsbare situaties. Kinderen in nood kunnen anoniem zelf de Kindertelefoon bellen: 0800 – 0432 of chatten via de website: www.kindertelefoon.nl Buren, vrienden of kennissen die vermoeden dat er sprake is van een ernstige situatie kunnen anoniem bellen met Veilig Thuis: 0800 – 2000.

Wanneer er problemen zijn in het gezin, zoals ruzie tussen kinderen en ouders of als kinderen depressieve klachten hebben, dan kan jeugdhulp uw kind en/of gezin helpen. In zo’n situatie kunt u contact opnemen met afdeling Jeugdhulp van de gemeente om de problemen te bespreken en met elkaar te bekijken welke hulp passend is. Neem contact op via telefoonnummer (070) 300 8813 of kijk op de site van de gemeente: Hulp bij opvoeden en opgroeien.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com