Nieuws
Groentip: Bijzondere Koekoeksbloem in de stad

Een nieuwe Groentip van Stadsbeheer: ,,Kijk haar daar nu eens haar best doen. Met haar flodderige bloemen staat ze fier te wapperen in de wind. Echte koekoeksbloem was in het verleden een heuse graslandbewoner van het platteland. Helaas is ze nu verdrongen van haar oorspronkelijke habitat. Dit is het gevolg van onze intensive land -en veeteelt waardoor overbemesting ontstaat. Ze is nu alleen nog te vinden op plekken langs de waterkant waar de bodem nog voedselarm is. Haar bloemen worden bezocht door bijen, hommels dag- en nachtvlinders. Ze is een waardplant voor Bosparelmoervlinder en Koninginnenpage. Deze foto’s zijn genomen aan de Prins Bernhardlaan Voorburg.”

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com