Winkeliers kunnen vanaf 25 mei mondkapjes gaan verkopen zonder 21 procent btw. De btw-vrijstelling geldt tot 1 september. Dat heeft staatssecretaris Hans Vijlbrief (financiën) bekend gemaakt.

Mondkapjes worden vanaf 1 juni verplicht in het openbaar vervoer. Eerder gaf premier Mark Rutte al aan dat iedereen zelf voor zo’n kapje moest gaan zorgen. De overheid ging ze niet uitdelen.

De NS is inmiddels gestart met de voorbereidingen voor het weer gaan rijden met een volledige dienstregeling. Stations worden ingericht op diverse coronamaatregelen. Zo worden er stickers aangebracht het coronaregels: 1,5 meter afstand tot elkaar is vier perrontegels.

Reizigers wordt gevraagd rechts te houden; op roltrappen vier treden tot anderen vrij te laten en liften hoogstens met twee mensen te gebruiken. Een mondkapje is alleen in de trein verplicht; op het station is het gebruik vrijwillig.

In de luchtvaart worden mondkapjes verplicht binnen vliegvelden en vliegtuigen. Dat heeft de internationale luchtvaartorganisatie IATA bekend gemaakt. Met de mondkapjes kunnen alle stoelen in een vliegtuig bezet worden. KLM verplicht passagiers sinds begin deze week al een mondkapje te dragen.

In de coronacijfers voor Leidschendam-Voorburg kwam opnieuw geen wijziging. De stand is nog steeds 13 overledenen en 19 mensen met het virus in een ziekenhuis.

Madurodam heeft aangekondigd op maandag 18 mei weer open te gaan. Er moet wel uiterlijk een dag van te voren een ticket worden gereserveerd. Bezoekers worden via een zogenoemd ’tijdslot’ binnen gelaten. In het park zelf zijn looproutes aangebracht waarbij eenieder 15, meter afstand tot elkaar houdt. Er zijn binnen en buiten het park desinfectiepunten opgezet, en binnen het park vinden extra schoonmaakrondes plaats. In het restaurant wordt eten individueel verpakt verstrekt.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com