Nieuws
Dossier Corona: Zo niet

Indien de drukte van Hemelvaartsdag een voorbode is geweest van hetgeen er in de zomermaanden te verwachten is, ontkomen de Veiligheidsregio’s er niet aan om nieuwe beperkende maatregelen te nemen. Dat heeft Hubert Bruls, voorzitter van de 25 Veiligheidsregio’s, gezegd. Op veel plaatsen was het door het mooie weer ‘te druk’.

In de loop van de dag gingen Vlietland, de Wassenaarseslag, Delftse Hout, Dobbeplas Nootdorp en Noord Aa Zoetermeer dicht. Het fietspad door de duinen tussen Scheveningen en de Wassenaarseslag via Meijendel werd ook afgesloten.

De Haagse burgemeester Johan Remkes riep mensen op niet meer naar het stand te gaan. De parkeerplaats bij het Zuiderstrand sloot. Op het strand zelf was het druk maar die drukte was volgens de autoriteiten ‘beheersbaar’. Mensen hielden over het algemeen 1,5 meter afstand tot elkaar.

Het openbaar vervoer naar Scheveningen puilde uit van de mensen. Remkes riep badgasten dan ook op niet allemaal tegelijk huiswaarts te keren.

In Leidschendam-Voorburg was het vooral langs de Vliet druk. Menigeen sprong ook het water in voor enige verfrissing. Dit ondanks het feit dat er talrijke bootjes langs voeren. Onder meer bij het Voorburgse park Vreugd en Rust deden zich ‘strandtaferelen’ voor.

Ook in het Leidschendamse Sluisgebied was het druk, mede door het grote aantal fietsers dat via de Sluis over het fietspad langs de Vliet onderweg was.

Ondertussen heeft luchtvaartmaatschappij Transavia laten weten vanaf 4 juni weer te gaan vliegen. Bezoekers van moskeeën, die vanaf 1 juni weer deels open mogen, wordt aangeraden alleen met een mondkapje het gebedshuis te bezoeken.