Nieuws
Catch in financieel zwaar weer

Honk- en softbalvereniging Catch zit in financieel zwaar weer. Dat heeft voorzitter Monique Remmers leden van de gemeenteraad laten weten. De vereniging heeft geen cent te makken en kan ook niet meedoen aan het gemeentelijk initiatief om de lampen op het veld op sportpark Westvliet te vervangen door energiezuinige LED-verlichting. Catch kan de eigen bijdrage daarvoor niet opbrengen.

De oorzaak van de financiële ellende ligt in het feit dat de vereniging in 2014 verhuisde van sportpark Duivesteijn naar sportpark Westvliet. Daar werd ruimte voor Catch gemaakt door het opschuiven van korfbalvereniging VEO. Destijds wilde geen enkele bank Catch geld lenen om te kunnen investeren op de nieuwe locatie. Pas een jaar later werd wel een bank gevonden die Catch van geld voorzag, maar alleen tegen een hoge maandelijkse aflossing.

Die hoge maandelijkse aflossing slokt 20 procent op van de totale begroting van Catch, dat 200 leden telt. Met vaste lasten en noodzakelijke uitgaven voor materialen is het geld op. Financiële reserves heeft de vereniging niet zodat men nu in de rode cijfers dreigt te komen.

Catch wil, zodra er een gemeentelijke garantie komt voor investeringen van maatschappelijk belang, bekijken of men de banklening kan omzetten waardoor de maandelijkse aflossing veel lager wordt aangezien de gemeente dan garant staat.