Nieuws
Neder/Friespop van Haagse Fries in Kakafonie

Gerben Boots is om 12.30 uur één van de gasten in het programma Kakafonie bij lokale omroep Midvliet FM. Hij maakt Neder/Friespop. Gerben Boots (1970) komt uit Friesland. Hij woont inmiddels al meer dan twintig jaar in Den Haag. Door de jaren speelde hij in diverse coverbands als zanger/slaggitarist en werkte hij aan diverse muzikale projecten. Nadat hij in 2013 de tweede prijs won op het Friese Songfestival LIET met zijn compositie ‘Ik soe it wolle’, is hij zich meer gaan richten op het schrijven van eigen werk. De huidige bandleden bij Gerben Boots zijn de Haagse routiniers: Rob Boshuijzen (drums), Johan Schippers (sologitaar) en David Guurink (basgitaar).

Zijn muziek heeft een eigentijdse, melodieuze sound. Het is geïnspireerd op een mengeling van Amerikaanse, Nederlandse en Friese pop/rock muziek. Hij heeft daarmee een geheel eigen stijl ontwikkeld met, goed in het gehoor liggende, ‘catchy’ nummers. Bij zijn eigen repertoire passen ook bekende Nederpopcovers van onder andere Doe Maar, De Dijk, Het Goede Doel, Toontje Lager, Polle Eduard en The Scene.

Ook Joy Woelders is te gast in Kakafonie. Om 13:05 uur hoor je een telefonisch gesprek met Joy. Vrijwel alles waarover Joy Woelders zingt in z’n nieuwe single ‘Het wordt weer zo’n dag’ is in deze rare tijd een ver van m’n bed show. Het zijn allemaal dingen die we nu eigenlijk weer heel graag willen gaan doen en nu niet meer kunnen doen. Even geen bezoekjes meer met vrienden aan de kroeg om gezellig te proosten. Genieten van de dag en even ‘leven’ zit er voorlopig niet meer in. Joy heeft serieus overwogen om de single op een later tijdstip uit te brengen, maar hij gaat er toch voor.

Kimberly Hennipman is om 13.35 uur de derde bezoeker van Kakafonie. Het is Kimberly gelukt om haar droom waar te maken. Er is een verzamelalbum verschenen met nummers van haar: ‘Leef met een lach!’. Het gezellige album vol met feestelijke meezingers is nu te vinden op alle bekende streamingportals. Ondanks dat Kimberly al zo’n 35 jaar zingt, is ze pas sinds een paar jaar bekend bij het grotere publiek. Door het opbouwen van een eigen repertoire worden haar singles niet alleen gedraaid bij grote nationale zenders (RadioNL en TV Oranje), maar ook bij veel regionale en lokale omroepen.