Dit is het programma van Theater Ludens, in de periode 9 tot en met 24 juli. Let op: Kassa blijft gesloten. Kaarten bestellen kan alleen via de website.

Donderdag 9 juli: Klassiek in Huijgens’ Hofwijck/ Zemtsov Viola Quartet. Aanvangstijd 16.00 uur. Toegangsprijs: € 10,00 alleen online kaarten te reserveren. Huygens’ Hofwijck, Westeinde 2a, 2275 AD Voorburg

Een kwartet van vier altviolisten en dan ook nog uit één altviool familie, dat is zeker uniek en bijzonder te noemen. Het Zemtsov Altviool kwartet bestaat uit vier leden van een bijzondere Russisch-Mexicaans-Nederlandse altvioolfamilie: vader, moeder, dochter en neef Zemtsov. Mikhail Zemtsov, Julia Zemtsov-Dinerstein, Dana Zemtsov en de jongste telg van het kwartet is neef Daniil Zemtsov. Allen studeerden bij dezelfde leraar aan het Conservatorium Maastricht, hun grote voorbeeld, de altvirtuoos Michael Kugel.

Familie zijn en uit dezelfde school komen maakt het samen musiceren tot iets bijzonders, er ontstaat een unieke energie, een bepaalde “elektriciteit” die met niets anders vergelijkbaar is, samen worden ze meer dan de som der delen! Het repertoire dat ze spelen biedt hen grote inspiratie: Waanzinnig mooie originele stukken van bekende en minder bekende componisten, frisse, spetterende en afwisselende stukken die speciaal voor hen zijn geschreven en bewerkingen die de componist Evgeni Zemtsov -hun vader, opa en schoonvader- voor hen heeft gemaakt.

Mikhail is altviool docent aan het Koninklijk Conservatorium Den Haag en het Utrechts Conservatorium, Julia doceert aan de conservatoria van Rotterdam, Arnhem/Zwolle en Maastricht; Dana is winnares van een tiental concoursen, onder andere “Avond van de Jonge Musicus-2010” van NPS, de Kersjesbeurs in 2014 en ze ontwikkelt een internationale carrière als soliste.

Het debuut van het kwartet vond plaats tijdens het Amsterdamse Grachtenfestival in 2010, het publiek reageerde enthousiast: “Afgelopen week hebben wij het concert van de Zemtsov’s bijgewoond, en we hadden een bijzonder mooie en plezierige avond. Wat een prachtig spel – en ook zoveel speelplezier dat aanstekelijk werkte. Voor ons een van de hoogtepunten van het Grachtenfestival!”

Let op: het concert vindt alleen doorgang bij mooi weer. Raadpleeg daarom een dag van te voren www.theaterludens.nl

Zaterdag 11 juli: Cabaret / Martijn Kardol / In tijden van crisis. Aanvangstijd 19.30 en 21.30 uur. Toegangsprijs: € 13,00, alleen online kaarten te reserveren. 

Op donderdag 12 maart zat Martijn klaar in de auto om naar het theater te rijden. Die avond zou hij daar zijn tweede avondvullende voorstelling ‘Welkom’ spelen voor een bij voorbaat uitzinnige menigte. Het liep anders. Gewoon thuis op de bank zitten zat er voor Martijn niet in. (omdat zijn vriendin ook thuis was en hem verplichtte zijn dagen zinvol in te richten, maar dat zegt hij er liever niet bij). Daarom: Een speciaal ingelaste voorstelling! ‘In Tijden van Crisis’ is een voorstelling speciaal gemaakt voor de donkere zomermaanden tijdens de Coronapandemie. Een voorstelling over hamsteren, social distancing avant lalettre, een niet-medisch medisch mondkapje en de wereld na Corona. Na het winnen – als eerste cabaretier ooit in één seizoen – van zowel het Leids als het Groninger Studenten Cabaret Festival, een nominatie voor de Neerlands Hoop en een bejubeld debuutprogramma werd Martijns tweede programma ‘Welkom’ wederom bekroond met drie- en viersterren recensies.

Zondag 12 juli: Pop Café. Aanvangstijd 14.00 uur. Gratis toegang, wél reserveren via www.theaterludens.nl

Op zondagmiddag 12 juli organiseren Drumschool Voorburg en Theater Ludens gezamenlijk een wel hele speciale editie van het POPcafé. Dit vindt normaal plaats op de laatste vrijdag van de maand in de foyer van het theater. Vanwege de Corona-crisis kon dat uiteraard geen doorgang vinden. Nu het protocol enigszins is versoepeld, maken we echter direct van de gelegenheid gebruik om stevig uit te pakken. Onder de titel ‘Streaming Sunday’ zullen zes jonge bands uit de bandcoachingstal van Drumschool Voorburg alsmede een aantal jonge solo-talenten optredens verzorgen in de theaterzaal voor een select publiek.

Er mogen maximaal 45 personen in de zaal aanwezig zijn. De middag is daarom in twee gedeelten gesplitst. In de pauze zal het voltallige publiek plaatsmaken voor 45 nieuwe fans. Speciaal voor de thuisblijvers zullen de optredens via een livestream te zien zijn. De link hiervoor volgt z.s.m. op www.theaterludens.nl

Donderdag 16 juli: Film / Mijn Rembrandt / documentaire van Oeke Hoogendijk. Aanvangstijd 15.00 uur. Toegangsprijs: € 8,00, met bibliotheekpas: € 7,00. Alleen online kaarten te reserveren.

Een spannende speurtocht met in de hoofdrol onder meer Amsterdams, Frans en Schots ‘oud geld’ naast Amerikaans ‘nieuw geld.’ Van de liefde voor kunst tot ijdelheid en geldingsdrang; niets blijkt de heren-van-een-zekere-stand vreemd. Waarmee regisseur Hoogendijk zich een kind van de Hollandse meester betoont, die net als zij de schoonheid in het onvolkomene zag.

Donderdag 16 juli 2020: Film / Joker . Aanvangstijd: 20.00 uur. Toegangsprijs € 8,00, met bibliotheekpas: € 7,00.  Alleen online kaarten te reserveren.

Misdaadfilm/drama van Todd Philips . Met o.a. Joaquin Phoenix en Robert De  Niro.  VPRO Cinema’s Film van het Jaar 2019! Deze ‘origin story’ van de Joker, de grootste schurk uit de Batman-comics, is meer karakterstudie dan superheldenfilm. We volgen de neergang van de labiele veertiger Arthur Fleck, een freelanceclown die nog bij zijn moeder woont. Wanneer zijn therapie wordt stopgezet en hij zijn baan verliest, slaan bij de aanvankelijk gedweeë Arthur de stoppen door.  Verrassend sombere film van Hangover-regisseur Phillips, die zich duidelijk heeft laten inspireren door de Scorsese-films ‘Taxi Driver’ en ‘King of Comedy’. Met een weergaloze, Oscarwinnende hoofdrol van Joaquin Phoenix, die voor zijn rol 25 kilo afviel en daarmee de meest uitgemergelde superschurk uit de filmgeschiedenis werd.

Zaterdag 18 juli: Open dag Stichting Dans aan de Vliet. Aanvangstijd: 10.00 – 14.00 uur. Toegang gratis.

De cultuurprijswinnaars van 2019 Stichting Dans aan de Vliet geven op zaterdag 18 juli vanaf 10-14 uur een aantal proeflessen en dansdemonstraties.

Programma: 10:00-10:45 uur: Peuterdansles; 11:00-11:45 uur: Peuterdansles ; 12:00-12:45 uur: Kleuterballet 6-7 jaar; 13:00-13:45 uur: Ballet met pit 7+ gevorderden ballet; Een spitzen les van ongeveer 30 min vormt de afsluiting. Iedereen is welkom bij deze lessen, aanmelden is noodzakelijk i.v.m. het RIVM-protocol.Aanmelden via morenomira@yahoo.com.

De proeflessen beginnen op 29 augustus op de locatie van Het Danskantoor op de Damlaan 42a en de reguliere lessen beginnen alweer op 5 september met het eerste dansblok van 10 lessen. www.dansaandevliet.nl

Donderdag 23 juli: Klassiek in Huygens’ Hofwijck/ Jaike Bakker (harp) & Marina Meerson (viool). Aanvangstijd 16.00 uur. Toegangsprijs: € 10,00, alleen online kaarten te reserveren.

Op donderdag 23 juli brengen Marina Meerson en Jaike Bakker een gevarieerd programma voor viool en harp ten gehore. Dit concert vindt plaats in de mooie tuin van Huygens’ Hofwijck (Westeinde 2A, Voorburg). De beeldschone ‘Fantaisie’ van Saint-Saens staat centraal tijdens dit concert. Daarnaast zullen zij het publiek verrassen met de mooiste bewerkingen van Franse muziek voor viool en harp. Bijzonder is ook de uitvoering van de ‘Sonata Representativa’, geschreven in 1669 door Biber, waarin allerlei dieren op speciale wijze verklankt worden. Dit concert gaat alleen door bij mooi weer. Raadpleeg de dag van te voren www.theaterludens.nl