Activiteiten
U zegt het maar: Klassiek buitenconcert schot in de roos     

‘Het geeft een beetje een Oerol-gevoel’. Zo verwoordde één van de bezoekers van het Klassiek in Huygens’ Hofwijck-concert de sfeer van het eerste concert dat Theater Ludens en Huygens’ Hofwijck samen organiseerden. En zo was het ook. Bezoekers zaten anderhalve meter van elkaar, op comfortabele klapstoelen in de tuin, de snelweg ruisde, de trein raasde, maar de bezoekers hadden alleen maar oor voor de betoverende klanken van meesterviolisten Mikhail Zemtsov en Julia Dinerstein.

Theater Ludens en Huygens’ Hofwijck slaan deze zomer de handen ineen en organiseren in juli en augustus enkele heerlijke klassieke concerten in de prachtige buitentuin van Huygens’ Hofwijck. In geval van slecht weer kan er zelfs uitgeweken worden naar de theaterzaal van Ludens. Dat was de eerste keer gelukkig niet nodig. Het waaide een beetje, er vielen wat druppeltjes maar de muziek was hartverwarmend.

En het publiek genoot. Eindelijk weer cultuur snuiven. Eindelijk weer genieten van de klanken van twee meesterviolisten. Ademloos werd, tegen de achtergrond van de voormalige buitenplaats van Constantijn en Christiaan Huygens, geluisterd naar bijzondere composities van onder andere Michael Kugel, Frank Bridge en Francisco Tarrega.

De serie buitenconcerten ziet er verder als volgt uit: op donderdag 23 juli spelen Jaike Bakker en Marina Meerson (viool en harp); Het jonge veelbelovende trio DiviDivi3 speelt op donderdag 6 augustus;  op zondag 23 augustus speelt het Quatriola Ensemble. Dit laatste concert wordt georganiseerd door Veur Klassiek. Kaarten kunnen alleen worden besteld via de website van Theater Ludens: www.theaterludens.nl De kaarten voor zondag 23 augustus kunnen besteld worden via www.veurklassiek.nl  ‘.

(tekst Rogier Helwig. Foto Ap de Heus)