Dit is het overzicht van de voorstellingen in Theater Ludens in de periode van 23 tot en met 31 juli. De kassa blijft gesloten. Kaarten bestellen kan alleen via de website www.theaterludens.nl.

Donderdag 23 juli: Klassiek in Huygens’ Hofwijck/ Jaike Bakker (harp) & Marina Meerson (viool). Aanvangstijd: 16.00 uur. Toegangsprijs: € 10,00. 

Op donderdag 23 juli brengen Marina Meerson en Jaike Bakker een gevarieerd programma voor viool en harp ten gehore. Dit concert vindt plaats in de mooie tuin van Huygens’ Hofwijck (Westeinde 2A, Voorburg). De beeldschone ‘Fantaisie’ van Saint-Saens staat centraal tijdens dit concert. Daarnaast zullen zij het publiek verrassen met de mooiste bewerkingen van Franse muziek voor viool en harp. Bijzonder is ook de uitvoering van de ‘Sonata Representativa’, geschreven in 1669 door Biber, waarin allerlei dieren op speciale wijze verklankt worden. Dit concert gaat alleen door bij mooi weer. Raadpleeg de dag van te voren www.theaterludens.nl

Zaterdag 25 juli: Concert / Fernando Lameirinhas / The Best Of. Aanvangstijd: 19.30 uur en 21.30 uur. Toegangsprijs: € 14,00. De innemende, Portugese muzikant Fernando Lameirinhas heeft in zijn 55 jarige carrière veel wegen ingeslagen, van soul tot fado. Ook werkte hij met diverse Nederlandse bands en muzikanten onder wie BLØF, Paul de Leeuw en Stef Bos. Alhoewel een best of-programma voor hem altijd ver in de toekomst lag onder het mom ‘het beste moet nog komen’, heeft hij het plan opgevat om al die prachtige liedjes opnieuw in één programma te spelen. Voor zijn fans en voor de mensen die hem nog niet kennen, omdat het hem de laatste jaren opviel dat er veel vraag is naar hits als AmsterdãoABRACE ME, Naar het Zuiden en Hier.  Met The Best Of laat de jeugdige maestro Lameirinhas zien hoe rijk zijn muzikale leven is! Fernando Lameirinhas: zang en gitaar, Toni Lameirinhas: bas en zang, Juan Pablo Dobal: piano en Daniel de Moraes: gitaar.

Donderdag 30 juli: Film /Downton Abbey. Aanvangstijd: 15.00 uur. Toegangsprijs:€ 8,00, met bibliotheekpas € 7,00. 

Drama van Michael Engler. Met o.a. Maggie Smith, Matthew Goode, Michelle Dockery, Joanne Froggatt en Tuppence Middleton. Filmvervolg op de succesvolle serie Downton Abbey (2010-2015), waarin de adellijke familie Crawley en hun personeel zich voorbereiden op een koninklijk bezoek, met de nodige rivaliteit downstairs tot gevolg. Een onderdompeling in de grandeur van de oude Britse big houses waarbij alle pracht en praal de dunne plot compenseert.Cultpersonage, de Dowager Countess of Grantham (Maggie Smith), mag als vanouds volop smijten met snedige oneliners, al heeft het er wat van weg dat de makers kwantiteit boven kwaliteit hebben verkozen. Desalniettemin een feest van herkenning voor trouwe fans. Bekendheid met de verhaallijnen en personages van de serie is een vereiste.

Donderdag 30 juli: Film / 1917. Aanvangstijd: 20.00 uur. Toegangsprijs: € 8,00, met bibliotheekpas € 7,00.

Drama van Sam Mendes. Met o.a. Andrew Scott, Benedict Cumberbatch en Colin Firth. Oorlogsthriller 1917 wekt de indruk in één ononderbroken shot te zijn gefilmd, een vorm die altijd iets opzichtigs heeft. Ervaren kijkers zullen zich dan ook geregeld afvragen hoe cinematograaf Roger Deakins het kunstje heeft geflikt. De verbluffende techniek zit het drama echter niet in de weg, maar draagt bij aan een zeldzaam beklemmende spanning. Regisseur Mendes baseerde de plot, over twee Britse soldaten die in de Noord-Franse loopgraven op een levensgevaarlijke missie worden gestuurd, op ervaringen van zijn grootvader, en weet de chaos en tragiek van the Great War adembenemend dichtbij te brengen.  Oscars voor het camerawerk, de effecten en de audio-mix.